Kan jøder konvertere til islam?

Når man reverterer til islam, så er det som at blive et nyfødt barn. Det er noget, som muslimer hæfter sig stærkt ved, og derfor burde det ikke være noget problem at revertere fra en bestemt religion til islam, skriver imam Naveed Baig. Foto: colourbox.com

Alle kan i princippet acceptere islam som deres levevej, uanset tidligere rødder og trosbaggrund, svarer imam Naveed Baig

Spørgsmål:

Kære brevkasse,

Jeg ville gerne spørge, om man kan konvertere til islam, hvis man har jødiske rødder i sin baggrund?

Da forholdet mellem muslimer og jøder ikke er særlig godt i øjeblikket, vil jeg spørge, om man bliver set som 100 procent muslim, hvis man konverterer?

Kan man konvertere, hvis man har jødiske baggrund, eller bliver man accepteret af andre muslimer for sine jødiske rødder?

Venlig hilsen
A.

Svar:

Kære A.,

Jøder og muslimer har samme religiøse rødder i og med at patriarken. Abraham er et stort ikon og forbillede især for tilhængerne af de monoteistiske religioner. Man har også troen på den samme ene Gud, og Gudebilledet i de to religioner ligner også meget hinanden.

Det vigtigste er, hvordan Gud ser på én og ikke, hvordan andre gør det. Alle kan i princippet acceptere islam som deres levevej uanset deres historie, baggrund og rødder.

LÆS OGSÅ:Kan en muslim blive kristen eller jøde?

Når man konverterer til islam, så er det som at blive et nyfødt barn. Det er noget, som muslimer hæfter sig stærkt ved, og derfor burde det ikke være noget problem at konvertere fra en bestemt religion til islam uanset tidligere rødder og trosbaggrund.

Venlig hilsen
Naveed Baig
Imam og panelist på religion.dk

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.