- Min bror siger, homofili ikke nævnes i Koranen

De europæiske samfund har en meget ensporet filosofi om menneskets frie vilje og rettigheder, mens de glemmer at tage særlig meget højde for vigtigheden af at bevare samfundet mod forfald og tilbagegang, mener lærer Ahmed Akkari. - Foto: Foto:

Du må endelig ikke opgive håbet og bønnen for din bror, skriver muslimske Ahmed Akkari til en kvinde. Vi mennesker er skabt til at søge det andet køn i et halal forhold

Spørgsmål:

Jeg er en meget bekymret kvinde, som søger hjælp til min lillebror, som er homo. Først og fremmest mener jeg ikke, man bør være homoseksuel ifølge islam, men der må være en måde, man kunne tale ham til fornuft på, og forklare ham, at det er haram?

Han siger, at han selv har talt med en imam som har sagt, at der ikke står noget om det i Koranen, hvilket er forkert. Og han har været en på SAABAh hjemmeside, og de har jo en helt anden holdning til det, da de mener, at det er acceptabelt.

Nu bliver jeg forvirret. Min tro siger, at det er haram - hjælp mig, er der en form for WAZIFAH, som kan læses, og få ham på det rette spor?

Med venlig hilsen
Den ulykkelige

Svar:

Kære spørger, jeg forstår godt din bekymring, og jeg håber inderligt, at du vil få succes med at overbevise din bror om det forkerte i det, han søger. Vi mennesker er skabt med et formål og vi er skabt med henblik på at søge det andet køn i et organiseret halal forhold. Jeg har tidligere givet et udførligt svar om homoseksualitet til religion.dk, så jeg håber, at de vil hjælpe dig med at videresende svaret til dig.

Jeg vil i denne sammenhæng også gøre dig opmærksom på, at hvis du skulle opleve fiasko med at overbevise din bror, så må du endelig ikke opgive håbet og din bøn til Allah. De europæiske samfund mener generelt, at homoseksuelle bør nyde anerkendelse i samfundet, og det bygger de på en meget ensporet filosofi om menneskets frie vilje og rettigheder, mens de glemmer at tage særlig meget højde for vigtigheden af at bevare samfundet mod forfald og tilbagegang i samme omfang som man vil tillade den personlige frihed i at udbrede sig.

Vi kan desværre ikke så nemt overbevise dem om det forkerte i at tillade sådanne forhold og de negative konsekvenser deri, så vi må væbne os med tålmodighed og sørge for at være ærlige og åbne om vores holdning til homoseksualitet.

Med venlig hilsen
Ahmed Akkari
Lærer og tidligere imam

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.