Sender man blomster til en muslimsk begravelse?

I de følgende tre dage efter begravelsen holdes der en sørgeperiode, hvor afdødes familie holder åbent hus, og man kan her komme og give sin kondolence, fortæller muslimske Safia Aoude.

Man sender ikke blomster, gaver eller kort til islamiske begravelser. Kristne kan vise deres deltagelse ved at være der for de pårørende, svarer muslimske Safia Aoude

Spørgsmål:

Kære brevkasse

I vores vennekreds er en venindes far, der er muslim, ved at dø.
Vi kender ham ikke, men holder meget af hans datter. På hvilken måde kan vi som kristne vise vores deltagelse? Sender man blomster på samme måde? Vi ved ikke om han, når døden indtræffer, skal begraves i sit hjemland. Eller sender man enken en gave?

Venlig hilsen
Dorte Rasmussen

Svar:

Kære Dorte Rasmussen

Kristne kan vise deres deltagelse ved at være der for de pårørende og komme med opmuntring og trøst, eventuelt ved at springe til med dagligdags gøremål, hvis der er brug for det. Man sender ikke blomster, gaver eller kort til islamiske begravelser.

Derimod holdes der i de følgende tre dage efter begravelsen en sørgeperiode, hvor afdødes familie holder åbent hus, og man kan her komme og give sin kondolence.

LÆS OGSÅ:Hvad sker der med den døde efter begravelsen?

Mange muslimer vælger at blive begravet i deres oprindelige hjemlande, men faktisk er dette ikke en islamisk regel. Islam påbyder en afdød at blive begravet det sted, hvor han lever, og en voksende gruppe muslimer i Danmark vælger da også at blive begravet i Danmark på en muslimsk gravplads.

Venlig hilsen
Safia Aoude
Cand. jur. og muslim

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.