- Parterne må sætte sig ned og forhandle

Efter min mening gælder det om, at de to parter sætter sig ned og forhandler om de grænsemæssige kompromisser, der er mulige, skriver Aron Skop. - Foto: Foto: Hans Christian Jacobsen

Hvorfor er det bindegalt, at nogen jøder ønsker sig et stor-Israel, spøger en læser. Jeg mener ikke, Israel kompromisløst kan stå på sin ret til at følge de bibelske grænser, svarer jødiske Aron Skop

Spørgsmål:

Jeg håber ikke, det er for provokerende at spørge om. Hvis, så tilgiv mig min uvidenhed. Hvorfor er det mere bindegalt, at nogen jøder ønsker sig et stor-Israel end det at ønske sig at bevare et Israel, som går ved 1967-grænsen eller blot det, der blev givet af FN i 1948?

Er det bindegalt, fordi det er for grådigt og umuligt at gennemføre eller hvorfor? For det er vel ikke bindegalt i sig selv, set i forhold til det løfte, Gud giver jøderne i Bibelen eller hvad?

Eva

Svar:

Kære Eva,

Jeg hører ikke til dem, der mener, at Israel kompromisløst kan stå på sin ret til et Israel, der følger de bibelske grænser. I området bor der i dag to folk - israelerne og palæstinenserne, og efter min mening gælder det om, at de to parter sætter sig ned og forhandler om de grænsemæssige kompromisser, der er mulige.

Men sagen er meget indviklet, så det kommer nok til at tage en rum tid

Med venlig hilsen,
Aron Skop
Jøde og tidligere leder af Carolineskolen