Ønsker både muslimsk og kristen vielse

VIELSESPRAKSIS: En kirkelig vielse tager udgangspunkt i Jesus som Guds søn og strider derfor imod noget helt fundamentalt i islam, siger Aminah Tønnsen

Spørgsmål:

Hej Aminah

Er det tilladt for min muslimske mand at blive gift i en kristen kirke med mig? Vi blev islamisk gift sidste år, men jeg ønsker også det kristne ritual.

Med venlig hilsen

Pernille Jensen

Svar:

Kære Pernille
Du skriver, at du er islamisk gift, og at du også ønsker det kristne ritual. Som Flemming Pless skriver i et svar her på religionsdebatten, er der nogle ting, som kunne støde en muslimsk forsamling i forbindelse med en vielse i kirken.

Men er det nu en vielse eller en velsignelse, du er ude efter?

Hvis du er islamisk gift hos en imam, og ægteskabet ikke er registreret hos de borgerlige myndigheder (enten af imamen eller ved at I har været en tur på rådhuset), må det være en vielse, du efterlyser.

Et islamisk ægteskab har nemlig i sig selv ikke nogen juridisk gyldighed hverken her i landet eller i de muslimske lande.

En kirkelig vielse ville jeg personlig finde problematisk, eftersom Folkekirkens vielsesritual tager udgangspunkt i treenighedslæren og Jesus som Guds søn og derved strider imod noget helt fundamentalt i islam.

Hvis jeres ægteskab derimod allerede er registreret hos de borgerlige myndigheder, skal det blot velsignes. Og da vil præsten være mere fri til at vælge tekster, salmer, bønner og velsignelser, der ikke er anstødelige for muslimer - især hvis velsignelsen foregår uden for selve kirkerummet.".

Med venlig hilsen
Aminah Tønnsen
forfatter og foredragsholder

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.