Der er sandhed og skønhed i mange religioner

Gud åbenbarer også i de andre religioner stråler af sandhed, godhed og skønhed, skriver katolske Kirsten Kjærulff.

TOLERANCE: Den katolske Kirke mener, at også de andre religioner er udtryk for menneskers evige søgen efter sandheden og livets mening, skriver Kirsten Kjærulff

Spørgsmål:

Anerkender katolicismen andre religioner?

Steffen

Svar:

Kære Steffen

Ja, Den katolske Kirke mener, at også de andre religioner er udtryk for menneskers evige søgen efter sandheden og livets mening. Den mener at Gud også i de andre religioner åbenbarer stråler af sandhed, godhed og skønhed, som man må værne om og respektere. Et eksempel på denne åbne holdning kommer f.eks. til udtryk ved, at Pave Johannes Paul II deltog i Verdensreligionernes Bededag i Assisi i 1986.

Det er jo den ene, sande Gud, som har skabt alle mennesker i sit billede, og som derfor også i hver eneste menneskesjæl har nedlagt en længsel efter det Guddommelige ophav: "Du har skabt os til dig, og vor sjæl er urolig, indtil den finder hvile i dig", siger Augustin.

Derfor mener Den katolske Kirke også, at først i Kristus og i kristendommen åbenbares Guds fulde Sandhed, den Sandhed, som ligger som lysglimt i de andre religioner. Der er kun én Sandhed, som alle verdens religioner stræber hen imod, og i tidernes fylde skal "i Jesu navn hvert knæ bøje sig, i himlen og på jorden og under jorden, og hver tunge bekende til Gud Faders ære: Jesus Kristus er Herre". (Fil 2,10)

For Gud blev menneske én gang for alle i Jesus for at frelse alle mennesker.

Venlig hilsen

Kirsten Kjærulff
Katolsk forfatter og foredragsholder