En kristen kan sagtens gifte sig med en muslim

Kristendommen hindrer ikke ægteskab mellem en kristen og en muslim, forklarer Leif G. Christensen.

Det ændrer ikke på den kristnes tro at blive gift med en muslim på muslimsk vis. Men opsøg alligevel en præst, som kan fortælle om ritualers betydning, anbefaler sognepræst Leif G. Christensen

Spørgsmål:

Hej
 
Jeg har et spørgsmål angående ægteskab på tværs af religioner. Jeg er kristen og min kæreste er muslim. Mit spørgsmål lyder: Ifølge den kristne tro kan jeg så blive gift med en muslim på muslimsk vis, uden at det ændrer noget ved mig som kristen? Ifølge islam kan min muslimske kæreste godt blive gift med mig uden at jeg skal konvertere, men hvad siger kristendommen?
 
Med Venlig Hilsen

Jenny S. Nielsen

Svar:

Kære spørger

Kristendommen hindrer ikke på nogen måde ægteskab mellem en kristen og en muslim. Alle par har mulighed for at blive gift i Folkekirken, såfremt den ene, som nu i dit tilfælde, er medlem af kirken. Du vil ligeledes kunne opretholde dit medlemskab af kirken, selvom I vælger at blive gift af en muslimsk præst.

Jeg går ud fra, at I skal bo i Danmark, men jeg minder dig om, at blandede par i konservative muslimske lande kan få problemer med muslimske religiøse love. Især hvis I tillader, at jeres børn får en kristen identitet.

Hvorvidt du som kristen med din samvittighed er i stand til at blive gift ud fra muslimske traditioner er helt op til dig selv. Jeg vil råde dig til at tale med en præst, som du har tillid til, og som vil kunne forklare dig noget om ritualers betydning. Der kan også være mulighed for, at I vil kunne tale med andre par, som har stået i samme situation som jer.

Leif G. Christensen, sognepræst