Er et ortodokst ægteskab gyldigt?

nygift, colourbox, bryllup, brudepar, ægteskab,

Ægtevielser, som er foretaget i Danmark i godkendte trossamfund eller menigheder, er i sagens natur anerkendte i Danmark, svarer den ortodokse præst Poul Sebbelov

Spørgsmål:

Min kæreste er græsk-ortodoks, og jeg selv er protestant. Vi ønsker at gifte os. Man har sagt mig, at det i Danmark ikke anerkendes, hvis vi gifter os i den ortodokse kirke. Kan det have sin rigtighed? Hvis vi gifter os i den græsk-ortodokse kirke, må vi da også gå til rådhuset og blive viet?

Med venlig hilsen
Nicolai

Svar:

Kære Nicolai

Ægtevielser, som er foretaget i Danmark i godkendte trossamfund eller menigheder, herunder ortodokst kristne med vielsesbemyndigelse, er i sagens natur juridisk gyldige og altså anerkendte i Danmark.

Når det gælder vielser foretaget i udlandet som for eksempel i den ortodokse kirke i Grækenland, er det vist mere indviklet.

Da må man henvende sig til de civile myndigheder for at få oplyst, hvordan det forholder sig.

Med venlig hilsen
Poul Sebbelov
Ortodoks præst og panelist på www.religion.dk

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.