Jalousi i Bibelen

KÆRLIGHED: Jalousi er at finde i Bibelen, faktisk allerede på nogle af de allerførste sider, skriver Lene Højland Laursen

Spørgsmål:

Vi vil gerne høre, om kristendommen har noget at sige om jalousi?

Jeanette, Christina og Kristine.

Svar:

Kære Jeanette, Christina og Maria

Tak for jeres spørgsmål!

Det at være jaloux i forbindelse med kærlighed, er noget, der altid har berørt mennesket, om vi vil det eller ej. Derfor er emnet også at finde i bibelen, faktisk allerede på nogle af de allerførste sider (i 1. mosebog kapitel 4, hvor Kain slår sin bror Abel ihjel, fordi Kain føler, at Gud bedre kan lide Abel end ham, og altså bliver jaloux på sin bror).

Jalousi er også nævnt i de ti bud, hvor der står, at man ikke må begære sin næstes hustru - eller eftertragte noget din næste har, som du ikke har.

Ellers kan I også læse et rigtig kærlighedsdrama med jalousi og kærlighed i det gamle testamente - i 1. mosebog kapitel 29-30. Det handler om Guds udvalgte Jakob, som er forelsket i Rakel og gerne vil giftes med hende. Derfor arbejder han for Laban, Rakels far, i syv år, men da brylluppet skal stå, snyder Laban Jakob sådan, at han bliver gift med den smukke Rakels mindre smukke søster Lea. Jakob må så arbejde 7 år mere for at få den, han gerne ville have. Men der opstår stor jalousi imellem de to kvinder, som gerne vil elskes lige højt af Jakob og føde børn til ham.

God fornøjelse!

Med venlig hilsen

Lene Højland Laursen
Sognepræst