Mere eller mindre indre missionsk

Der er ikke medlemsregistrering i Indre Mission, skriver Leif Andersen.

Hvor mange føler sig i dag tilknyttet Indre Mission? Rejsepræst Leif Andersen svarer

Spørgsmål:

Vi er en gruppe lærerstuderende, der er ved at arbejde med Indre Mission og Indre Missions Ungdom. Vi mangler medlemstal, så vi kan få en fornemmelse af deltagelse og evt. frem- eller tilbagegang.

Venlig hilsen

Helle Bach Jensen
Lindegaardsvej 21,1tv
9900 Frederikshavn

Svar:

Tak for jeres spørgsmål - og held og lykke med opgaven!

Hvad IM og IMU angår, er det et meget vanskeligt spørgsmål, simpelt hen fordi der ikke findes nogen medlemsregistrering. Folk kommer bare i missionshuset! - og så kan man føle sig mere eller mindre "indremissionsk" eller også slet ikke!

Hvis man skal gætte fx ud fra antallet af abonnenter på Indre Missions Tidende, vil man nok i dag lande på et sted mellem 25.000 og 40.000, der selv føler sig tilknyttet Indre Mission. På IMU's lokale adresselister er der ialt godt 2.100 navne for tiden.

Med venlig hilsen

Leif Andersen
Rejsepræst i Indre Mission

Hvor mange kristne, jøder, buddhister og muslimer er der i verden - og i Danmark? Få svar på dette og mange andre spørgsmål i vores tema om tal og statistik. Der er bl.a. svar fra religionshistorikerne Tim Jensen og Jørn Borup, muslimerne Aminah Tønnsen og Fatih Alev, kristne Bodil Skjött og den jødiske overrabbiner Bent Lexner.