Nedfaret til dødsriget

"Nedfaret til dødsriget" siges i trosbekendelsen. Kirstine Hestbeck forklarer, hvordan det kan forstås. - Foto: Polfoto

TROSLÆRE: Jeg tror, at Jesus tømte dødsriget og drog alle med sig op til Himlen, så at Helvedet lige siden har været tomt, siger Kirstine Hestbech

Spørgsmål:

Hej.

Jeg har et par spørgsmål til Fadervor og Trosbekendelsen.

Hvad menes der med "Komme dit rige" i Fadervor?

I Trosbekendelsen siges det om Jesus: "nedfaret til Dødsriget og på 3. dagen opstået fra de døde."
Hvad lavede Jesus i Dødsriget?

Hvad betyder det i Trosbekendelsen, når vi siger, at vi "tror på de helliges samfund"?

Venlig hilsen

Rikke Nielsen

Svar:

Kære Rikke

Dit første spørgsmål vil jeg besvare med hjælp fra Martin Luther, som siger:

"Vil I vide, hvor Guds rige er, så skal I ikke søge det langt borte eller løbe verden rundt efter det. Det er nær hos dig, når du blot vil; ja, det er ikke alene hos dig, men i dig, thi tugt, ydmyghed, sandhed og kyskhed og alle dyder (som er Guds sande rige) kan ingen hente over sø og land, men det må opstå i hjertet.

Derfor beder vi ikke: "Kære Fader, lad os komme til dit rige", som om vi skulle løbe efter det; men "Dit rige komme til os".

Guds rige er i os og i de handlinger, vi gør, når vi elsker, håber og tror på Gud og hinanden som mennesker. Så når vi beder om, at Hans rige må komme til os, så beder vi om, at det viser sig i det, vi gør.

Ja, Jesus drog ned til dødsriget, til alle de mennesker som ikke havde mødt Guds søn i deres liv, sådan at de kunne komme til tro på Ham. Jeg tror desuden, at Jesus K. tømte dødsriget og drog alle med sig op til Himlen, så at Helvedet lige siden har været tomt.

De helliges samfund er altså også en lidt sjov formulering for os i 2006. Der menes såmænd blot alle os troende kristne, som er samlet for at lovprise Gud.

Venlig hilsen

Kristine Stricker Hestbech
Sognepræst