Parforhold og kærlighed

Hvor kan vi få vejledning til at kunne håndtere spørgsmål omkring vores samliv?

Spørgsmål:

Jeg er ikke opdraget i nogen åndelig retning og har en kristen kæreste, som jeg er meget glad for. Vi har forskellige problemer pga. vores meget forskellige livsgrundlag, og har svært ved at finde ud af hvem vi kan tale med om det.

Vores forhold var hemmeligt i ½ år, da jeg ikke er "traditionelt kristen" og er alene med 2 børn; mens han, hans familie og venner er meget "retlinet" kristne.

Vi har nogle hårde perioder, men finder stor åndelig inspiration i hinanden, og forsøger at stå sammen når det er svært.

Vi kommer meget i vores kirke, og det betyder også meget for mig. Han er nu KFUM&K'er, hans søskende LMU og IMU'ere, og selvom han kender til andre "blandede par", har vi ingen at snakke med om vores problemer, og vi KAN ikke undvære hinanden.

Men til tider optager de komplicerede følelser alt, og det virker urimeligt når vi nu er så glade for hinanden, og ellers fungerer perfekt i forhold til mine børn og faktisk også hinandens familier.

Hvor kan vi få vejledning til at kunne håndtere spørgsmål omkring vores samliv, herunder absolut også seksuelle spørgsmål?

Vores præst ville være nærliggende, og vi har snakket om den mulighed mange gange, men kan ikke tage os sammen til at henvende os til ham.

Vi er begge MEGET glade for ham, men han er meget indre-missionsk, så han vil nok allerede ikke kunne acceptere forholdet som det er, og vi frygter at få flere forkerte følelser imellem os...

Mette

Svar:

Kære Mette

Det lyder ikke let. Alligevel lyder det dejligt. At I har hinanden. At I vil hinanden, selvom det er svært. Det er det gode.

Det dårlige er, at I fornemmer, at det kan blive uoverskueligt, og at I har brug for hjælp, uden at I ved, hvor I kan hente den.

Nu er jeg jo ikke ligefrem en præst, der opfylder kravene, om hvordan præster skal leve ifølge strammer-fraktionerne indenfor kirken.

Jeg er ikke sikker på, at din kæreste vil acceptere mine råd som værende kristelige nok. Vil han det, skal I være velkomne til at henvende Jer til mig. Personligt eller på mail. Du kan også selv skrive til mig.

Mange hilsner

Kathrine Lilleør
(kbl@km.dk)

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.