Sådan bliver du katolik

himmel, kors, brand, forfølgelse, minoritet Foto: Arkiv

Hvis man ønsker at blive katolik, må man henvende sig til en katolsk præst og bede om undervisning, skriver katolik Kirsten Kjærulff

Spørgsmål:

Kære Kirsten.

Jeg har sammen med en god kammerat besluttet mig for at konvertere til katolicismen. Vi læser lidt om den katolske tro og vil til at gå til messe og gudstjenester i vores katolske kirke. Men jeg vil høre dig, hvad skal vi gøre for endelig at måtte kalde os katolikker?

Venlig hilsen

Kasper Hald

Svar:

Kære Kasper

For at blive katolik skal man officielt optages i Den katolske Kirkes fulde fællesskab. Det foregår ved en liturgisk fejring, hvor man bekender sin katolske tro (trosbekendelsen) og modtager firmelses sakramente. Hvis man ikke er døbt, modtager man dåben.

Men inden selve optagelsen går der en tid forud, hvor man gennem undervisning og kirkegang lærer Den katolske Kirkes tro og praksis at kende og ikke mindst den lokale menighed.

Hvis man ønsker at blive katolik, må man derfor henvende sig til en katolsk præst og bede om undervisning. Men man er naturligvis også altid velkommen til uforpligtende at høre nærmere om Den katolske Kirke. Hvis du vil vide mere, så kontakt den lokale Katolske Kirke, hvor du bor, og tal med sognepræsten. .

Du kan også få en masse at vide ved at gå ind på Den katolske Kirkes hjemmeside http://www.katolsk.dk/

Herunder vil du især have glæde af denne afdeling:
http://www.katolsk.dk/skole

Det er kirkens skoletjeneste, som giver svar på en masse spørgsmål.
Se også link til Katolsk Minileksikon på samme hjemmeside. Det er en guldgrube, når man vil vide mere om den katolske tro.

Venlig hilsen

Kirsten Kjærulff, cand.mag.

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.