Spørg

Er sexprodukter og sexologer tilladt i islam?

Profeten (saws) fortalte flittigt om, hvordan muslimerne skulle agere for at forbedre deres sexliv. Derfor berører beretningerne fra den hellige profet mange aspekter af sex såsom sexstillinger, hygiejne, sexudstyr, forskellige urter og madprodukter, der kan forbedre ens sexliv med mere, forklarer Mohammed Al Jizani, der studerer Mellemøstens sprog og samfund ved Københavns Universitet.

Det er ifølge vores islamiske retslærde tilladt at benytte sexudstyr og produkter, der forbedrer ens sexliv, svarer studerende Mohammed Al Jizani

Spørgsmål:

Kære Mohammad Al Jizani 

Jeg har læst nogle af dine artikler, hvor du omtaler sex i islam. 

Jeg tænkte derfor på, om hvorvidt det er tilladt i islam at benytte sexprodukter, der forbedrer ens sexliv med en kone/mand ? 

Hvis ja, hvilke produkter er tilladte, og hvor går grænsen? 

Er det for eksempel tilladt at benytte produkter mod tidlig sædudløsning? Må man godt benytte en sexolog til rådgivning om bedre sexliv?

Venlig hilsen
Mussa

Svar:

Kære Mussa

Det er ifølge vores islamiske retslærde tilladt at benytte sexudstyr og produkter, der forbedrer ens sexliv, så længe disse ikke erstatter den ene eller anden parts rolle i sexakten, og dermed gør ham/hende overflødige i sexlivet. 

Sex er i islam et intimt forhold, man har med hinanden, hvorfor selvstimulering derfor ikke er tilladt, hvis det da fører til orgasme/udløsning. 

Derfor er sexudstyr såsom dildoer med mere, der går under kategorien ”udstyr til brug for selvstimulering” ikke tilladte at benytte sig af i den henseende. 

LÆS OGSÅ: Hvad siger islam om sex mellem forlovede?

Nogle lærde tillader dog brugen af disse som opvarmning eller for at undgå, at man begår utugt/hor, hvis man har en for høj sexlyst og måske lider af nymfomani/satyromani. Dette er dog en længere debat blandt lærde, da det er de færreste retslærde, der mener, at en syndig handling tillades, hvis den forhindrer en anden syndig handling.

Produkter, der hjælper imod tidlig sædudløsning, er tilladte at benytte sig af. Vi har faktisk flere ahadith (beretninger), der fortæller om flere fif mod tidlig sexudløsning. Derfor er det slet ikke uset i den muslimske del af verden, at man benytter sig af den slags produkter.

Man må i islam selvfølgelig gerne benytte sig af sexologer for at forbedre ens sexliv. Mange retslærde er faktisk uddannede sexologer, da sexologi er en meget vigtig videnskab indenfor islam, som har rod i tonsvis af beretninger fra profeten Muhammed (saws) og hans husstandsfolk (as). Flere af de store respekterede retslærde har skrevet bøger om sex.

LÆS OGSÅ: Tilgiver Allah porno?

Under min ferieophold i Syrien tilbage i 2004, hvor jeg besøgte flere religiøse centre og moskéer, kom det bag på mig, hvor åbent de religiøse skikkelser snakkede om sex med hinanden. 

En bror fra et islamisk center i Damaskus var endda så flittig, at han tog en bog om sex og læste flere passager derfra for os. Bogen var skrevet af en lærd, der nævnte de forskellige sexstillinger, der kunne forbedre sexlivet for ægtepar.

Under profeten Mohammads (saws) tid var det meget normalt for ledsagerne og muslimerne at stille sådanne spørgsmål til profeten. Profeten (saws) fortalte flittigt om, hvordan muslimerne skulle agere for at forbedre deres sexliv. Derfor berører beretningerne fra den hellige profet mange aspekter af sex såsom sexstillinger, hygiejne, sexudstyr, forskellige urter og madprodukter, der kan forbedre ens sexliv med mere.

Sex er en skøn ting og absolut ikke et tabu i islam.

Med venlig hilsen

Mohammad Al Jizani
Studerer Mellemøstens sprog og samfund ved Københavns Universitet og arbejder som videograf og projektleder hos MusliMedia 

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.

Andre læser lige nu