Spørg

Kan vi blive viet af en imam og senere gift i en kirke?

Ved at gå både i kirken og til imamen for at blive gift/velsignet blander I to vidt forskellige traditioner og religioner sammen: En muslimsk funderet ægteskabskontrakt OG en kristen velsignelse af jeres ægteskab i Jesu navn, skriver Henrik Wigh-Poulsen, der er domprovst i Odense.

Rent juridisk kan det godt lade sig gøre, svarer domprovst Henrik Wigh-Poulsen

Spørgsmål:

Kære brevkasse

Vi er et par, som ønsker at gifte os. Jeg er kristen, og min kommende mand er muslim. Jeg ønsker et kirkebryllup. 

Kan vi blive viet af en imam i år og så næste år blive gift i en kirke? Eller er det umuligt at blive gift i en kirke, hvis man først er blive viet af en imam?

Venlig hilsen
Cecilie

Svar:

Kære Cecilie

Det kan godt lade sig gøre. I juridisk forstand vel at mærke. Har imamen bemyndigelse til at foretage en vielse med juridisk gyldighed, kan I godt blive gift hos ham og bagefter få en kirkelig velsignelse (ikke hvad vi forstår ved et traditionelt kirkebryllup) i kirken.

LÆS OGSÅ: Kan vi holde katolsk bryllup i en folkekirke?

Men ved at gå både i kirken og til imamen for at blive gift/velsignet blander I to vidt forskellige traditioner og religioner sammen: En muslimsk funderet ægteskabskontrakt OG en kristen velsignelse af jeres ægteskab i Jesu navn.

LÆS OGSÅ: Kan et par få kirkelig velsignelse uden vielse?

Selv vil jeg mene, at det er problematisk, da man i islam forstår Gud på en helt anden måde, end vi kristne gør, når vi mener, at Gud har givet sig til kende i Jesus Kristus.

Men, som sagt, rent juridisk er der ikke noget, der hindrer jer i at gøre det.

Med venlig hilsen
Henrik Wigh-Poulsen
Domprovst i Odense

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.