Spørg

Hvordan bliver man hindu?

Så længe man følger hinduismens lære, kan alle blive hindu. En guru ved navn Sivaya Subramuniyaswami har skrevet en bog om, hvordan man bliver hindu. Den hedder "How to become a Hindu", skriver Pirapaharan Navaratnam, der er radiograf og hindu.

Alle, der vil, kan blive hindu, det kræver bare, at man sætter sig ind i, hvad det indebærer, forklarer radiograf og hindu Pirapaharan Navaratnam

Spørgsmål:

Kære brevkasse

Hvordan kan man blive hindu?

Venlig hilsen
Kasper

Svar:

Kære Kasper

Der er i visse kredse en opfattelse af, at man ikke kan blive hindu, og at man kun kan være hindu, hvis man er født hindu. Men sådan forholder det sig ikke. 

Et andet navn for hinduismen er "Sanatana Dharma", som betyder "den evige verdensorden/sandhed", og i hinduismen bør man lægge vægt på "Vasudhaiva Kutumbakam", som betyder "Verden er én familie". 

LÆS OGSÅ: Bærer hinduer tørklæde?

Tages det i betragtning, kan alle, der ønsker at blive hindu, blive det. Det kræver så også, man sætter sig ind i, hvad religionen går ud på og forstår de centrale begreber såsom for eksempel karma, reinkarnation og samsara/moksha, og hvilken betydning guderne har i hinduismen. 

Hvis der er hindu-templer i nærheden, kan man begynde at tage i tempel og fejre de hinduistiske helligdage og så videre. 

LÆS OGSÅ: Kan man slippe for genfødslen?

Så længe man følger hinduismens lære, kan alle blive hindu. En guru ved navn Sivaya Subramuniyaswami har skrevet en bog om, hvordan man bliver hindu. Den hedder "How to become a Hindu".

Det er værd at bemærke, at Sivaya Subramuniyaswami er en amerikansk født mand (tidligere navn: Robert Hansen), der valgte at følge hinduismens lære og i dag er blevet en kendt og respekteret guru blandt hinduer.

Med venlig hilsen 
Pirapaharan Navaratnam
Radiograf og hindu

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.