Findes Adam og Eva i Østens religioner?

Det giver ikke rigtig mening at søge efter Adam og Eva eller noget tilsvarende i buddhismen og hinduismen, svarer virksomhedskonsulent Robert Kronberg. Foto: Arkivfoto

"Buddhismen og hinduismen har ikke har samme verdensbillede som for eksempel kristendommen", svarer virksomhedskonsulent Robert Kronberg

Spørgsmål:

Kære brevkasse,

Er der spor af Adam og Eva i buddhisme og i hinduisme?

Venlig hilsen
Ove Nørgaard

Svar:

Kære Ove Nørgaard

Det giver ikke rigtig mening at søge efter Adam og Eva eller noget tilsvarende i buddhismen og hinduismen, da hinduismen, hvor buddhismen er opstået, ikke har samme verdensbillede og menneskesyn som for eksempel kristendommen, ligesom hinduismen ikke har en begyndelse og en afslutning, det vil sige en ny begyndelse.

LÆS OGSÅ: Vi ved ikke, hvornår Adam og Eva blev skabt

Det kan også debatteres, hvad skabelsesberetningens væsentlige budskab egentlig er, for det er ikke blot at fortælle om Adam og Eva, men det skal jeg ikke komme ind på her.

LÆS OGSÅ: Gudsopfattelse i hinduismen

Dog har hinduismen flere mytologier omkring en skabelse, og en af de ældste er om "den gyldne livmoder" eller "det gyldne æg", men de er ikke børnelærdom i hverken hinduismen eller buddhismen, sådan som vi lærte om Adam og Eva, da vi var børn.

Venlig hilsen
Robert Kronberg
Virksomhedskonsulent

Andre læser lige nu