Hvordan får jeg Allahs tilgivelse?

Når du beder, kan du også bruge sidste vers i Sura Baqara eller andre koranvers, der handler om tilgivelse, foreslår muslimsk forfatter og foredragsholder Aminah Tønnsen.

Vil man bede Gud om tilgivelse, er det meget simpelt: Man henvender sig direkte til Gud med sin anger på det sprog, man er bedst til og med de ord, man selv synes passer til situationen, svarer muslimske Aminah Tønnsen

Spørgsmål:

Kære brevkasse

Jeg har søgt og søgt svar på, hvordan man får Allahs tilgivelse, for jeg har gjort noget rigtig slemt. Jeg tror, jeg kan få et svar her, for jeg ved ikke, om Allah kan tilgive, hvad jeg har gjort. Jeg håber, I kan hjælpe.

Fred på jorden.

Kærlig hilsen
Miriam

Svar:

Kære Miriam

At tro er at have tillid til, at den vejledning Gud har nedsendt i form af Koranen er sand, og at Gud holder sine løfter. Ifølge Koranen tilgiver Gud ALT - undtagen afgudsdyrkelse (shirk) og bevidst gudsfornægtelse (kufr).

LÆS OGSÅ:Vil Allah tilgive sex før ægteskabet?

Når man som muslim vil bede Gud om tilgivelse, er det meget simpelt: Man henvender sig direkte til Gud med sin anger - på det sprog, man er bedst til og med de ord, man selv synes passer til situationen.

Du kan også bruge sidste vers i Sura Baqara:

Gud pålægger ingen mere, end han kan bære. Hver eneste har sine gode gerninger med sig (på Dommedag) - og sine onde gerninger imod sig. Herre! Fordøm os ikke for vor glemsomhed og vore fejltagelser. Herre! Læg ikke en byrde på os som den, Du lagde på dem før os. Herre! Læg ikke en større byrde på os, end vi har styrke til at bære. Udvisk vore synder, tilgiv os, og hav barmhjertighed med os. Du er vor bedste beskytter." (2:286)

- eller nogle andre af de mange andre koranvers, der handler om tilgivelse.

LÆS OGSÅ:Hvordan beder jeg Allah om tilgivelse?

Hvis du har brug for at falde til ro og finde fred i hverdagen, så brug din bedekrans (tasbih eller subha) og sig "subhan-allah" (priset være Gud) 33 gange, "al-hamdullah" (Gud være lovet) 33 gange og til slut "allahu akbar" (Gud er større) ligeledes 33 gange, alt imens du lader fingrene glide hen over perlerækken. Du kan også nøjes med at sige "Allah" for hver perle. Gentagelsen giver indre fred.

Må Gud være med dig.

Venlig hilsen
Aminah Tønnsen
Forfatter, foredragsholder og muslim

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.