Jeg er gravid og ugift - hvad gør jeg?

I nyere tid refererer mange lærde til Koranen, der siger, at Gud ikke pålægger nogen mere, end de kan bære. I dag sætter man grænsen for abort ved 80 eller 40 dage, skriver forfatter, foredragsholder og muslim Aminah Tønnsen.(Modelfoto). Foto: Mette Frandsen

Hvis din kæreste virkelig er glad for dig, kunne I vælge at blive gift hurtigt. Det ville være det rette at gøre islamisk set; man skal tage ansvar for sine handlinger, svarer forfatter, foredragsholder og muslim Aminah Tønnsen

Spørgsmål:

Salam,

Jeg er gravid (cirka 30 dage henne) med min kæreste uden for ægteskab, så jeg har prøvet at undersøge lidt på nettet om abort, om det tilladt eller ej, men kan se delte meninger om det, så jeg bliver helt i tvivl.

Jeg står i en rigtig svær situation. Jeg frygter rigtig meget at føde dette barn, da min familie vil gå imod mig og vores folk vil snakke om, jeg har født et barn uden for ægteskab.

Min kæreste siger, at det vil blive en horeunge, og han vil gå sin vej, hvis jeg vælger at beholde dette barn. Jeg har brug for et svar fra jer, da jeg er ved at gå med til at få det fjernet. Men jeg vil ikke dræbe.

Og så vil jeg høre, om min kæreste har nogle pligter, imens jeg er gravid.

Venlig hilsen
Seda

Svar:

Kære Seda

Det er en vanskelig situation, du er havnet i. Jeg kan give dig nogle informationer, men beslutningen om, hvad du skal gøre, kan jeg ikke træffe for dig.

Traditionelt har de islamiske lærde holdt på, at abort kun må udføres i yderste nødstilfælde, det vil sige, hvis der er fare for enten morens eller barnets liv.

I nyere tid refererer mange lærde dog til Koranen, der siger, at Gud ikke pålægger nogen mere, end de kan bære. Derfor har de tilladt abort de første 120 dage, en grænse der dog er flyttet i takt med, at man har fået mere viden om fosterets udvikling. I dag sætter man grænsen ved 80 eller 40 dage.

Dernæst skal du vide, at man i islamisk jurisprudens (retsvidenskab, red.) (fiqh) regner et barn for ægtefødt, hvis det fødes minimum seks måneder efter ægteskabets indgåelse. Man har altså fra islams begyndelse været realistiske og taget højde for, at der er par, der har sex uden for ægteskabet.

Hvis kvinden går hen og bliver gravid, har parret nogle måneder til at gifte sig uden, at det går ud over barnets juridiske status. Det betyder, at man i praksis ikke har ret til at fordømme eller pege fingre ad et par, der gifter sig, fordi kvinden er gravid.

LÆS OGSÅ:
Hjælp, jeg er gravid!

Hvis din kæreste virkelig er glad for dig, kunne I vælge at blive gift hurtigt. Det ville være det rette at gøre islamisk set; man skal tage ansvar for sine handlinger. I har jo været to om at komme i denne situation!

Måske ville det betyde, at jeres forældre på grund af deres ære og omdømme ikke vil være med til brylluppet. Det bliver ikke let; men hvis I står sammen, skal det nok gå. Som regel ender det med, at forældrene accepterer ægteskabet, når barnebarnet først er kommet til verden.

Du må tage en alvorlig snak med din kæreste og forklare ham, at I kan nå at gifte jer, så barnet juridisk og islamisk set bliver født inden for ægteskabet. Hvis han holder fast ved at ville gå sin vej, hvis du vælger at beholde barnet, og lader dig stå alene i denne situation, så vil han nok også gøre det næste gang, I møder modgang.

Læs de artikler, der er henvisning til og følg artiklernes link til videre informationer.

Må Gud hjælpe dig til at træffe den rigtige beslutning og glem ikke, at Gud er tilgivende, nådig og barmhjertig.

Venlig hilsen
Aminah Tønnsen,
Forfatter og foredragsholder

I nyere tid refererer mange lærde til Koranen, der siger, at Gud ikke pålægger nogen mere, end de kan bære. I dag sætter man grænsen for abort ved 80 eller 40 dage, skriver forfatter, foredragsholder og muslim Aminah Tønnsen.(Modelfoto). Foto: colourbox.com