Spørg om religion: Gravid med trillinger - kan jeg fjerne et af fostrene?

På dette tidspunkt havde Christian II (1481-1559) været konge af Danmark og Norge i to år. Blodbadet i Stockholm og det lange eksil var endnu fjern fremtid.

Det skal virkelig være alvorligt, for at den gravide får lov til at få en abort inden for islam. Når man kan klare to, så kan man også klare den tredje, svarer imam Kassem Rachid

Spørgsmål:

Kære brevkasse

Jeg er en kvinde, som har fire raske piger og én syg dreng (mentalt retarderet og autist).

Jeg er nu gravid og har fået at vide, at jeg venter trillinger.

På grund af omstændighederne og tanken om hvordan jeg overhovedet ville kunne opdrage dem på den rigtig måde og have en almindelig dagligdag, har lægen foreslået at abortere et af fostrene, hvilket jeg meget gerne vil.

Jeg vil inshallah - kunne klare to, men tre er måske en smule for meget.

Er det i orden at få foretaget en abort på en af dem, og skal det gøres inden for en bestemt tid?

Jeg har læst nogle steder, at hvis det er til fare for moderen, vil man kunne. Jeg tænker, at det er en fare for mig, og om jeg overhovedet ville kunne klare graviditeten, da der er stor risiko for at føde for tidligt og for komplikationer derefter.

Jeg er allerede overvægtig og vejer 125 kilo, og det i sig selv kan give komplikationer, og jeg vil forsømme det syge barn på syv år fra tid med hans mor.

Jeg håber, du forstår min tankegang, jeg vil ikke gøre noget, der er haram, men vil man kunne gøre det og bede Allah om tilgivelse?

LÆS OGSÅ:Hvad er halal og haram?

Venlig hilsen
Anonym (spørgerens navn er redaktionen bekendt)

Svar:

Mange tak for dit spørgsmål.

Der er virkeligt strenge regler i islam for, at en gravid kvinde får en abort. Det skal virkelig være noget alvorligt, for at den gravide får lov til at få en abort.

Jeg har tidligere skrevet et indlæg om abort, hvor du måske kan læse lidt mere om det.

LÆS OGSÅ:Det mener religionerne om abort

Men for dit vedkommende er det svært at forstå, når du i forvejen har fire børn og et sygt barn, at du har besluttet dig for at blive gravid igen. Du var også klar over dit problem med overvægt. Så for mig virker det lidt mærkeligt, det er den ene ting.

Den anden ting er, at du spørger om at få abort, men kun et af fostrene og vil beholde de andre to. Og så siger du, at det er en smule for meget.

For mig lyder det ikke som store problemer, når man kan klare to, så kan man også klare den tredje. Hvis nu du havde spurgt om at få abort på dem alle tre, så var dit spørgsmål anderledes. Og det vigtigste er, hvem ved, om det foster, som du vil fjerne, er det bedste?

Du nævnte også noget med komplikationer, som kan opstå, og der er altid risiko for komplikationer for en gravid kvinde med et eller flere fostre.

Jeg kan godt forstå dine bekymringer, og det er ikke så let, men nu er det sket, og så skal man tage det, der kommer fra Allah.

Jeg synes, at du skal sætte din lid til Allah og vente og se til den tid. Og hvis der viser sig noget alvorligt for dig eller fostrene, så kan man til enhver tid tage stilling til det.

Jeg kan ikke stå til ansvar over for Allah og sige, at du kan få abort på én af dem.

Med disse ord håber jeg, at du overlader tingene til Allah og inshallah (om Gud vil) at alt går godt og held og lykke med det.

Du er velkommen til at ringe, hvis du har brug for det.

Med venlig hilsen
Kassem Rachid
Imam

Ved ovenstående spørgsmål har religion.dk også anbefalet spørgeren at drøfte sagen med sin læge.

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.

Andre læser lige nu