Var det Muhammed, der sagde dette om børneopdragelse?

Der findes et citat om børneopdragelse fra Muhammeds fætter Ali, svarer muslimsk forfatter og foredragsholder Aminah Tønnsen.

Der findes mange forskellige hadith-oversættelser, skriver Aminah Tønnesen, der er forfatter og foredragsholder. Hun har fundet et citat af Muhammeds fætter Ali om netop børneopdragelse

Spørgsmål:

Kære brevkasse

Ved I hvilken hadith følgende citat kommer fra: "Profeten Muhammed sagde til sine tilhængere: opdrag ikke jeres børn som I selv er blevet opdraget, men gør det efter den tid, som børnene lever i"?

Med venlig hilsen
Kim

Svar:

Kære Kim,

Det siger sig selv, at oversættelser kan variere en del, og mange hadith-udsagn findes i flere varianter.

LÆS OGSÅ: De muslimske skrifter

Jeg har dog ikke hos hverken Muslim, Bukhari eller Malik fundet nogen hadith, hvis indhold svarer bare nogenlunde til det udsagn, du citerer.

Jeg fandt imidlertid dette udsagn på en shia-muslimsk hjemmeside:

Imam Ali son of Abu Talib (as) said: Do not force your children to behave like you, for surely they have been created for a time which is different to your time.

Du kan finde det her. Det er det nærmeste, jeg kan komme.

LÆS OGSÅ: Hvor mange læser Koranen på dansk?

Kilden til udsagnet er altså ikke Profeten Muhammed, men hans fætter og svigersøn Ali.

Med venlig hilsen
Aminah Tønnsen
Muslimsk forfatter og foredragsholder

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.