Spørg

Hvordan vælger man, hvilken Gud man vil tro på?

Guds søn, og hans fuldbragte gerning her på jorden, for os mennesker, er mig mere dyrebar end alt muligt andet. Intet kan, forhåbentlig, få mig på andre tanker, skriver forfatter Thomas Teglgaard Foto: Nima stock

I valget mellem tusinde guder, hvorfor har du netop valgt din Gud, og kan noget få dig til at ændre mening og skifte Gud, spørger en læser. Forfatter Thomas Teglgaard svarer

Spørgsmål:

Kære brevkasse

Jeg har to nemme spørgsmål for religiøse, som forhåbentlig kan hjælpe mig og måske andre med at forstå religion bedre.

Gennem den kortlagte menneskehed har der været ca. 10.000 religioner, der har baseret sig på ca. 1000 forskellige guder. Mine to spørgsmål er i al deres simpelhed følgende:

1. I valget mellem tusinde guder, hvorfor har du netop valgt din som den sande Gud?
 
2. Hvad kan overbevise dig om at ændre mening og skifte din Gud ud med en anden eller noget andet?

Er der nogen, der kan hjælpe mig med disse spørgsmål?

Med venlig hilsen

Morten 

Svar:

Kære Morten,
 
Tak for spørgsmålene, hvis svar for nogle muligvis vil være volapyk:

1) Jeg valgte aldrig min egen religion eller tro; det, der skete, var en historisk begivenhed: Guds søn, Jesus, lod sig føde som menneske; han levede og døde og besluttede at lade begge dele gælde for enhver, som kommer til tro på ham.

Jeg aner ikke, hvor han lige besluttede at give mig troen, men jeg bliver nok aldrig færdig med at takke ham for det. 

2) Guds søn, og hans fuldbragte gerning her på jorden, for os mennesker, er mig mere dyrebar end alt muligt andet. Intet kan, forhåbentlig, få mig på andre tanker. 

Fanatisk? Muligvis. Men det er sådan, det er.

Med venlig hilsen
Thomas Teglgaard
Forfatter Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.