Spørg

Tror man på den eneste ene i de forskellige religioner?

Et forhold er noget, man skaber sammen - det er ikke noget, man får foræret udefra, skriver ateist og forsker Stinus Lindgreen. Foto: Modelfoto. Polfoto/Nima Stock

Tror man på den eneste ene? Og tror man på, at Gud har valgt, hvem der er den eneste ene? Læs de forskellige svar fra henholdsvis en muslim, en jøde, en ateist og en kristen

Spørgsmål:

Hej. Jeg vil bare spørge, om man tror på den eneste ene i de forskellige religioner.? Tror man på, at Gud har valgt, hvem der er den eneste ene?
På forhånd tak.

Venlig hilsen
Amanda

Svar:

Aminah Tønnsen, muslim og forfatter:
Ifølge islam er der en mening med alt. Gud har en forhåndsviden om, hvad der vil ske i fremtiden; men det er det enkelte menneske, der handler og som må bære ansvaret for sine handlinger og leve med konsekvenserne. Teologisk set er der intet belæg for at sige, at Gud har forudbestemt, hvem vi vil møde igennem livet og hvem, der vil være vores perfekte partner.
Læs hele Aminah Tønnsens svar her

Bent Lexner, tidligere overrabbiner:
Det kræver mod at gifte sig. Faktisk har rabbinerne allerede for 2000 år siden sagt, at ethvert lykkeligt ægteskab er et mirakel i sig selv. I jødedommen har vi den idé, at det er godt at tro på Guds indblanding i menneskets tilværelse, men man skal altid hjælpe Gud på vej.
Læs hele Bent Lexners svar her

Stinus Lindgreen, ateist og forsker:
Et forhold er noget, man skaber sammen, det er ikke noget, man får foræret udefra. Det er ikke en eller anden overnaturlig kraft, der sætter folk sammen og bestemmer, at det ville være perfekt.
Læs hele Stinus Lindgreens svar her

Ricardt Riis, pensioneret sognepræst
Gud har en mening med alt, hvad der sker os. Men det er ikke altid muligt for os at se denne mening, og vi skal heller ikke altid prøve på det. Godt nok kan det være fristende, når man møder én, der kunne blive ens ægtefælle, at spørge, om Gud måske har afgjort det for os, at denne er ”den eneste ene”. Men det spørgsmål har Gud lagt hen til os eller altså hen til vores hjerte at afgøre.
Læs hele Ricardt Riis' svar her

Svaret giver udtryk for panelisternes holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.