Spørg

Min kæreste har haft sex med mange fyre - skal jeg gå fra hende?

Ifølge islam og Koranen bør al seksuel aktivitet foregå inden for rammerne af et lovformeligt ægteskab, skriver forfatter Aminah Tønnsen. Foto: colourbox.com

Er min kæreste værd at samle på, når hun tidligere har haft en seksuel adfærd uden hæmninger eller respekt for sig selv eller sin krop, spørger en ung muslim. Forfatter Aminah Tønnsen svarer

Spørgsmål:

Jeg er en 20-årig ung mand, som oppe på gymnasiet falder i snak med en sød pige. Det ender med, at jeg og hende tager hjem til mig, hvorefter vi har sex. Hun er kun 16 år, og det virkede utrolig let at vinde hendes opmærksomhed. Dagen efter vi havde haft sex, møder hun min kammerat på internettet, hvorefter hun aftaler at mødes med ham. Sideløbende aftaler jeg med min ven, at jeg skal gemme mig i et andet værelse, og for at gøre en lang historie kort, så ender det med, at vi alle tre har sex sammen.

Dette sker efterfølgende 2-3 gange, men til sidst får pigen nok, og hun vil kun være sammen med mig. Det udvikler sig senere hen til, at hun bliver smaskforelekset i mig, og hun vil absolut ikke lade mig være, selvom jeg afviser hende gang på gang. Dog har vi stadig sex, men jeg giver klart udtryk for, at jeg ikke ønsker hende som min kæreste, især fordi hun har haft sex med mange.

Senere hen vinder hun mit hjerte, fordi jeg ikke kan modstå den kærlighed hun giver mig. Hun gør virkelig alt for mig, og de gange jeg har prøvet at slå op med hende, har hun grædt som en gal - alt sammen noget, som jeg ikke kunne modstå, fordi jeg virkelig kan mærke, at hun elsker mig. Så nu elsker jeg også hende!

Jeg begynder at lære hende bedre at kende, og jeg finder ud af, at hun bare på 6 måneder har været sammen med 9 forskellige drenge. Det var mildest talt ekstremt, hvordan en så ung pige som hende kunne finde på den slags. (Altså det var før jeg mødte hende).

I dag, fordi hun er sammmen med mig, så er hun blevet meget anderledes. Hun har slettet sine udfordrerende billeder på de sociale medier, hun skriver og flirter ikke med 1000 drenge, og hun er begyndt at gå op i sit liv, sin skole og fremtid.

I dag er vi begge to smaskforelskede, vi taler om børn og en fremtid sammen. Men jeg tænker tit på, om hun er værd at samle på, når jeg har set hende have sex med min egen kammerat, og når hun generelt bare har haft en seksuel adfærd uden hæmninger eller respekt for hende selv og sin krop?

Skal jeg tilgive hende og håbe på at hun ikke får et "tilbagefald", hvilket vil knuse mit hjerte? Jeg er nemlig en ambitiøs ung mand, der vil frem i livet, og så er det lidt ærgerligt, hvis jeg bruger en masse kræfter på at bygge hende op og forføre hende i livet, og at hun så ender med at ødelægge det hele for sig selv. Eller bør jeg afslutte det lige nu, imens legen er god, også komme videre i livet.

Det skal lige siges, at hun er en utrolig sød, smuk og venlig pige, som min egen mor i i øvrigt elsker, hvilket er en sjældenhed, når det gælder piger og min mor.

For mig er det bare vigtigt at vide, hvad islam siger om den slags, og om der bør tilgives i sådan et tilfælde. Mit hjerte bløder nemlig, når jeg er vidne til, at en så smuk pige er blevet udnyttet af så mange drenge. Så jeg føler mig også lidt forpligtet, idet det er mig, der har vist hende lyset.

Venlig hilsen
En ung mand

Svar:

Kære spørger,

Tak for din henvendelse. Du beder om et svar ud fra islam, og det er såre enkelt:

Ifølge islam og Koranen bør al seksuel aktivitet foregå inden for rammerne af et lovformeligt ægteskab – og det gælder naturligvis for både kvinder og mænd (17:32, 24:2, 24:33). Ligegyldigt, hvor letpåklædt en kvinde er, og lige meget hvor æggende og udfordrende hendes opførsel er, så skal du ”sænke dit blik og bevare din dyd” (24:30).

Koranens fortællinger om de forskellige profeter skal ses som ”eksempler for de indsigtsfulde” (12:111). Kapitel 12 handler om profeten Josef (Yussuf):
Josefs brødre var jaloux på ham og kastede ham i en udtørret brønd i ørkenen. De fortalte deres far, at han var blevet overfaldet og dræbt af et vildt dyr. Næste dag observerede brødrene fra deres skjul, hvordan en karavane fandt Josef i brønden og tog ham med sig (12:1-19).

Da karavanen nåede Egypten, solgte de Josef på et slavemarked til en højtstående embedsmand. Josef voksede til og blev en både smuk, retsindig og klog ung mand. Embedsmandens hustru forsøgte forgæves at forføre Josef; men han gjorde det eneste fornuftige: Han afviste hendes tilnærmelser og vendte sig bort (12:20-29).

Senere rottede embedsmandens hustru og hendes veninder sig sammen og forsøgte igen at forføre Josef, og da var det, at han bad: ”Herre! Jeg foretrækker at blive kastet i fængsel frem for at føje disse tøjlesløse kvinder. Hjælp mig og styrk mig, så jeg ikke falder for deres fristelser.” Kvinderne blev rasende over, at Josef afviste dem, og de gjorde deres indflydelse gældende for at få ham kastet i fængsel (12:30-35).

For at gøre en lang historie kort, så belønnede Gud Josef for hans retsind og standhaftighed ved at gøre ham til en højt betroet embedsmand og forvalter af landets kornkamre, og han blev genforenet med sin gamle far og sine brødre (12:36-101).

Du har selv været med til at lokke hende i baghold, udnytte og krænke hende. Du har overtrådt en fundamental regel i islam, og du har ikke ret til på nogen måde at sætte dig til doms over hende endsige føle dig hævet over hende.

Du har åbenbart præsenteret flere piger for din mor, men bebrejder din kæreste, at hun ”på 6 måneder har været sammen med 9 forskellige drenge.” Hvor mange piger har du selv været sammen med, inden du mødte hende?

Et ægteskab bør bygge på ligeværdighed, på kærlighed, på respekt og loyalitet. Jeres fremtid afhænger i høj grad af, om du er parat til at indrømme dine egne fejl – og tilgive hende. Kan du i et helt langt liv lade være med at bebrejde hende hendes fortid? Er du parat til at forsvare jeres forhold over for din familie og dine venner, hvis de hører rygter om hendes fortid?

Det er på høje tid, at du tager din egen adfærd og dine holdninger over for kvinder op til revision. Du og dine venner burde tænke lidt mere over, hvilken skade jeres adfærd forvolder på islams omdømme i flertalsbefolkningen.

Med venlig hilsen

Aminah Tønnsen
Muslim og forfatter

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.​​​​​​​