Spørg

Er jeg kaldet til at blive nonne?

Hvis dine drømme – dine skjulte længsler? – stadig skulle dukke op, vil jeg foreslå, at du tager kontakt til en katolsk præst eller en anden, der kan hjælpe dig i denne proces til at finde frem til, om du har klosterkald eller ej, skriver Anna-Maria Kjellegaard, der er nonne.

Man kan ikke træffe så vigtig en beslutning blot ud fra drømme, svarer søster Anne-Maria Kjellegaard

Spørgsmål

Kæreste ærværdige søster Anna-Maria 

Jeg må lette mit hjerte og søger råd hos dig. Vil starte med at fortælle lidt om mig selv: Jeg er en 34-årige kvinde og bor på Fyn. Har et dejligt forhold og tæt bånd til min familie. 

Jeg har af eget valg ingen børn og mand, men har altid haft børn omkring mig. Jeg har altid haft en varmt hjerte for mennesker omkring mig og hjælper, hvor jeg kan. 

Jeg har min tro på Gud og er afslappet i den og er lykkelig derved. Har undervist nogle børn i Guds ord i en børneklub og har nyt det. 

Natten til i går havde jeg en drøm, så levende som jeg aldrig har haft før. Jeg stod et sted – jeg kan ikke beskrive, hvilket sted jeg var – men pludselig kom der et lys så klart. 

Det skinnede stærkere end solen, men jeg blev ikke blændet. Da begynder en stemme at tale til mig. Det er en dejlig mørk og blid stemme, og jeg er helt rolig og har en dejlig fornemmelse i maven. 

Stemmen siger at: "Når jeg er færdig med mine forpligtelser, og når mine forældre har fundet vej til Paradis, skulle jeg aflægge min klostered. Og det skulle være i Benediktinerklostret på Nordsjælland". 

Efter det sidste ord forsvandt lyset, og jeg vågnede af min drøm. Jeg var ikke bange, da jeg vågnede, men mere glad. 

Jeg håber, du måske kan hjælpe mig med, hvad denne drøm kunne betyde? 

Mange venlige hilsner og Guds fred 
Susanne

Svar

Kære Susanne

”Det er svært at spå – især om fremtiden” sagde Storm P. Ligeledes er det svært at tyde drømme. Jeg tror ikke, man skal tage indholdet i drømmene direkte bogstaveligt. Men er der en dybere skjult mening? Måske, måske ikke.

LÆS OGSÅ: Hvordan lever nonner?

Som jeg forstår dine oplysninger om dig selv, så lever du et godt liv, er glad og tilfreds. Ud af din beskrivelse af drømmen kan jeg forstå, at du har forpligtelser overfor dine forældre. Hvornår de ”har fundet vej til paradis”, ved ingen. 

Det er rigtigt, hvis man har forpligtelser, kan man ikke indtræde i et kloster. Så alene af den grund er dette altså ikke lige forestående for dig. Og om du er katolik? Det fremgår ikke direkte af din beskrivelse.

LÆS OGSÅ: Hvad betyder min drøm om Jesus?

Hvis dine drømme – dine skjulte længsler? – stadig skulle dukke op, vil jeg foreslå, at du tager kontakt til en katolsk præst eller en anden, der kan hjælpe dig i denne proces til at finde frem til, om du har klosterkald eller ej. 

 Man kan ikke træffe så vigtig en beslutning blot ud fra drømme.

Du ønskes alt godt og Guds velsignelse for din videre færd.
Anna-Maria Kjellegaard
Nonne

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Kristendom.dk har inviteret teologer og repræsentanter fra forskellige kirker og kristne organisationer til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om kristendom". Alle svar i "Spørg om kristendom" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad kristendom.dk mener.

Andre læser lige nu