Spørg

Hvad gør kirken for miljøet?

En grøn kirke er en kirke, der på forskellige måder arbejder for at være en del af samfundets grønne omstilling og bidrage til at tage vare på vores klima, miljø og natur - skaberværket, forklarer Hanna Smidt, der er kommunikations- og Grøn Kirke-medarbejder.

Der er 143 grønne kirker i Danmark i dag, svarer kommunikationsmedarbejder Hanna Smidt

Spørgsmål

Kære brevkasse

Jeg vil høre om, der findes en opgørelse over, hvor meget kirken gør/donerer eller på anden måde tilbyder vores miljø og natur?

Venlig hilsen
David

Svar

Kære David

Tak for dit spørgsmål.

Der er 143 grønne kirker i Danmark i dag. En grøn kirke er en kirke, der på forskellige måder arbejder for at være en del af samfundets grønne omstilling og bidrager til at tage vare på vores klima, miljø og natur - skaberværket.

Helt konkret har de arbejdet med en tjekliste med 48 punkter indenfor seks kategorier og har forpligtet sig på mindst 25 af dem og mindst to i hver kategori.

Kategorierne dækker de fleste af kirkernes arbejdsområder: gudstjenesteliv, information, undervisning og diakoni, affaldshåndtering, indkøb, kirkens jorde, energiforbrug og transport.

Jeg tror, det er det tætteste på en opgørelse (som du efterspørger), jeg kan komme. Du kan læse mere om de grønne kirker og organisationen bag på denne hjemmeside.

Venlig hilsen
Hanna Smidt
Kommunikations- og Grøn Kirke-medarbejder

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Kristendom.dk har inviteret teologer og repræsentanter fra forskellige kirker og kristne organisationer til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om kristendom". Alle svar i "Spørg om kristendom" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad kristendom.dk mener.