Spørg

Hvilken etik følger Jehovas Vidner?

Jehovas Vidners etik eller morallære har som grundlag deres tro på og forståelse af hvad Gud har åbenbaret i Bibelen, skriver Erik Jørgensen, der er talsmand for Jehovas Vidner og ansvarshavende for Vagttårnet. Foto: Ritzau

Hvilken etisk retning følger Jehovas Vidner, spørger en læser. Erik Jørgensen, der er talsmand for Jehovas Vidner og ansvarshavende for Vagttårnet, svarer på spørgsmålet


Spørgsmål:

Hvilken etisk retning følger Jehovas Vidner? Pligtetisk, nytteetisk eller en helt tredje?

Hilsen
Den anonyme
 
Svar:

Kære anonyme,
 
Jehovas Vidners etik eller morallære har som grundlag deres tro på og forståelse af, hvad Gud har åbenbaret i Bibelen. Hvor der ikke er konkrete love i Bibelen, forsøger Jehovas Vidner at finde nogle grundlæggende sandheder og principper, som de lader sig lede af.

Der er for eksempel konkrete love om tyveri, bedrageri, mord, drukkenskab og kønslig umoralitet (seksuelle forhold uden for ægteskabet og homoseksuelle handlinger).

Derudover findes der principper, der tager udgangspunkt i de to store bud, Jesus nævner. Det første og største er, at du skal elske Gud, og det andet er, at du skal elske din næste. Han siger også, at hans rige ikke er en del af verden. Et andet princip er, at Gud er livets kilde.

Sådanne og andre principper får Jehovas Vidner til at være neutrale i politik, ikke at deltage i krig eller oplæring til krig, ikke at gå med til abort og at blive ved med at forkynde Bibelens positive og opmuntrende budskab, selv når visse regeringer forbyder dem at gøre det.
 
Yderligere oplysninger findes på vores hjemmeside www.jw.org 
 
Med venlig hilsen
Erik Jørgensen
Ansvarshavende for Vagttårnet

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.