Spørg

Findes der novicer i Danmark?

Der er ikke mange novicer i Norden, men der findes dog enkelte, forklarer søster Anna-Maria Kjellegaard i brevkassesvaret. På billedet ses nonner i Vatikanet.

Jeg vil gerne vide noget mere om det at blive nonne. Findes der novicer i Danmark? Og er der novicer i nogle af vores nabolande, spørger en læser. Søster Anna-Maria Kjellegaard svarer

Spørgsmål:

Kære brevkasse

Jeg er interesseret i at vide noget mere om at blive nonne i Danmark. 

Er der nogle steder, hvor der er novicer lige nu? Eventuelt nogen, som snart skal give deres løfte - og i så fald hvor? 

Og ved du, om der er novicer i nogle af vores nabolande?

Venlig hilsen
Rikke

Svar:
 

Kære Rikke

Tak for din henvendelse.

Til dit første spørgsmål om at blive nonne vil jeg henvise til den katolske kirke i Danmarks hjemmeside under bispedømmet videre til ordener, hvor du kan finde flere oplysninger om de forskellige klostre. Ligeledes på denne hjemmeside, der også tilhører den katolske kirke i Danmark.

I Danmark er der én novice i Karmel i Hillerød og én søster hos Sankt Lioba Kloster på Frederiksberg, som har aflagt sine første løfter og nærmer sig de endegyldige.

Læs også: Hvordan lever nonner?

Det ser bedre ud i Norge. Der kan du på den katolske kirke i Norges hjemmeside under ordenssamfund også finde de forskellige ordner. Dominikanerinderne såvel i Lunden som på Sankt Katharina Hjemmet – begge i Oslo – har begge steder to til fire novicer.

Sankt Elisabeth Søstrene har flere novicer, som kommer fra Vietnam.

Sankt Joseph Søstrene har også novicer fra Vietnam.

Læs også: Hvad ville der ske, hvis en nonne løb bort?

I Sverige kan du på hjemmesiden for Katolska Kyrkan i Sverige under ordenssamfund også finde mere om de svenske klostre. Karmel i Glumslöv har fire novicer, og Benediktinerinderne på Omberg har én. 

Håber disse oplysninger kan være dig til hjælp.

Med venlig hilsen
Søster Anna-Maria Kjellegaard
Nonne

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.