Spørg

Vil Allah tilgive mig, hvis jeg stikker af med min kæreste?

Du og din ven er meget unge, og selvom I lige nu er meget forelskede, så vil I begge to forandre og udvikle jer meget i de kommende år. Det er ikke særlige realistisk at tro, I vil blive sammen resten af livet, skriver Aminah Tønnsen, der er forfatter og foredragsholder.

Hvis du vil leve et islamisk liv, så skal du være gift, før du kan flytte sammen med din ven, svarer forfatter Aminah Tønnsen

Spørgsmål

Kære brevkasse

Jeg er en 16-årig afghansk pige, som er forelsket i den her 18-årige dreng, som er fra Marokko. Han bor i Holland og jeg selv i Danmark, selvfølgelig. 

Det er mere end kærlighed, intet kan beskrive det. Men mine forældre vil aldrig acceptere ham, da han ikke er afghaner selv. 

For at give jer et større indblik i min situation så er min far voldelig, og min mor holder med ham sommetider. Jeg har to brødre på to og otte år, så de kan intet gøre. 

Jeg og drengen har planlagt, at jeg skal flygte ned til ham i Holland og leve sammen med ham resten af mit liv. Og det er det, jeg VIL. Det er jeg 110% sikker på. Ingen tvivl om det. 

Men er det okay i islam? Vil Allah (swt) tilgive mig for at få et bedre liv, end det jeg har nu? 

Jeg håber virkelig, I vil give mig et svar, som jeg tager med et smil, men hvis ikke, så er det okay. Jeg vil bare gerne vide, om det er okay i Islam? 

Jeg vil leve et sunnahfyldt liv, og følge islam så godt jeg kan i mit liv med min elskede (jeg kan gøre det bedre, end det jeg gøre nu). 

Er der nogensinde en chance for at komme i Jannah? "Jannah ligger under Moderens Fødder". 

Salam 
Sahar

Svar

Kære Sahar, fred være med dig 

Tak for din henvendelse, som indeholder to problemstillinger:
 
Du skal først og fremmest henvende dig til en rådgivning, enten telefonisk eller ved personlig henvendelse, og få talt med en rådgiver om, at din far er voldlig. 

Det er ikke okay, en far slår hverken sin kone eller sine børn. Din familie har brug for hjælp. Din mor og dine små søskende har brug for beskyttelse, og din far har brug for hjælp til at lade være med at slå.
 
Man kan komme til at tale med en voksen over telefonen eller henvende sig fysisk på et kontor. Alle, som du kommer til at snakke med, er der for din skyld. De har pligt til at hjælpe dig og din familie. Du behøver hverken opgive navn eller adresse, du kan være fuldstændig anonym.
 
Prøv at gå ind på disse to hjemmesider og se mulighederne:
Hjemmeside med hjælp til etniske unge og Basen, der ligger ikke så langt fra Nørreport Station. 

LÆS OGSÅ: Tilgiver Allah alt?
 
Dernæst spørger du om råd med hensyn til din store kærlighed. Du skriver, du vil følge islam, så her er mine bedste råd:
 
Du og din ven er meget unge, og selvom I lige nu er meget forelskede, så vil I begge to forandre og udvikle jer meget i de kommende år. Det er ikke særlige realistisk at tro, I vil blive sammen resten af livet. 

LÆS OGSÅ: Tillader islam, at jeg gifter mig uden forældrenes accept?
 
Hvis du vil leve et islamisk liv, så skal du være gift, før du kan flytte sammen med din ven, og du kan først blive gift, når du er fyldt 18 år.
 
Du har ingen som helst garanti for, at livet med din ven bliver bedre end det liv, du lever nu. Derfor er det vigtigt at have en uddannelse, så du kan forsørge dig selv efter en eventuel skilsmisse. 

Uddannelse er endvidere den bedste beskyttelse imod at blive udsat for overgreb fra andre, for viden er magt. Viden hjælper dig til at kende dine rettigheder og sætter dig i stand til at sige fra over for urimeligheder.
 
LÆS OGSÅ: Vil Allah straffe os for at være kærester?

Lige så vigtigt er det naturligvis, at din ven får en uddannelse, så han kan forsørge sig selv og en eventuel kone og børn. Det er ikke rart at være anvist på offentlig forsørgelse. 
 
I har tiden for jer, og du har en alder, hvor du må sørge for hjælp til din familie. 
 
Jeg har indtryk af, du lever i en drømmeverden og tror, alting bliver bedre, hvis bare du kommer væk hjemmefra. Men du hjælper ikke nogen (heller ikke dig selv) ved at stikke af til en uvis fremtid i udlandet, for så må du leve med visheden om, at du har ladt din familie i stikken. 

Du kan ikke selv stoppe volden, men du kan bede andre om hjælp til at stoppe volden, og det vil jeg på det kraftigste opfordre dig til at gøre.
 
Livet er ikke bare fornøjelse, og de fleste mennesker oplever mange skuffelser og prøvelser undervejs. 
 
”Med enhver vanskelighed følger befrielse. Med enhver vanskelighed følger befrielse. Når du har overvundet vanskelighederne, så fortsæt dine anstrengelser og vend dig til Herren” (Koranen 94:5-8).
 
Om der er nogen chance for at komme i paradis/jannah, ved kun Gud.
 
Med venlig hilsen
Aminah Tønnsen
Forfatter og foredragsholder

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.