Spørg

Giver man blomster ved muslimske bryllupper?

Ved et muslimsk bryllup gives der ofte gaver i form af penge. Dette er af rent praktiske årsager, skriver cand.jur. og muslim Safia Aoude. Foto: Andy Wong/Ritzau/Scanpix

Vores nabos muslimske datter skal giftes. Kan jeg lykønske dem med blomster, spørger en læser. Læs jurist og muslim Safia Aoudes svar

Spørgsmål:

Kære Safia Aoude

Jeg så dit svar vedrørende blomster til muslimsk begravelse på religion.dk, og at dette ikke var anvendt.

Hvad med til bryllupper? Vores nabos datter skal giftes, og vi ønsker i den forbindelse at sende dem en buket blomster med ønsket om alt det bedste for dem i fremtiden. Er der blomster, man i den forbindelse bør undgå?

Med venlig hilsen
Morten

Svar:

Kære Morten

Der findes ikke regler for, hvilke blomster man kan give brudeparret i bryllupsgave, så køb bare løs!

Men det er ikke sædvane at give blomster til et muslimsk bryllup. I stedet er det kutyme at give penge til brudeparret - ofte i form af guld eller sølvmønter - men almindelige papirspenge er også en traditionel gave.

Det gør man, fordi bryllupper oftest er en bekostelig affære for brudeparret, og fordi de nygifte har brug for at etablere sig materielt i ægteskabet, og så kommer man jo ikke langt med blomstergaver.

Med venlig hilsen
Safia Aoude
Cand.jur. og cand.mag. i islamiske studier

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.