Spørg

Hvordan bliver jeg asatroende?

Det, der gør det svært at komme ind i asatroen, er netop, at man selv er nødt til at yde noget, og finde sin egen sandhed og sit eget ståsted, skriver formand for asa- og vanetrossamfundet Forn Sidr, Loke Troldravn, om det at blive optaget i asatroen. Billedet er fra en af asasamfundets årlige fejringer af juleblót. Foto: Kristian Linnemann

Hvordan kommer man ind i asatroen, spørger en læser. Loke Troldravn, der er formand og informationsansvarlig i asa- og vanetrossamfundet Forn Sidr, kommer med et svar

Spørgsmål

Hvordan kan man komme ind i asatroen?

Med venlig hilsen,
Jesper Larsen

Svar

Hej Jesper Larsen.

Det er faktisk et godt spørgsmål.Man behøver jo som asatroende ikke at være medlem nogen steder, da det jo er en tro uden dogmer.Det er op til enhver at dyrke troen, som man ønsker det.

Det, der gør det sværtat komme ind i asatroen, er netop, at man selv er nødt til at yde noget og finde sin egen sandhed og sit eget ståsted.

Derefter er der så mange, der søger et fællesskab og melder sig ind i et blotlaug eller et trossamfund som Forn Sidr, eller begge dele.Dette er tilgengæld meget enkelt og foregår ligesom, hvis man melder sig ind i en forening.Det kræver kun, at man støtter op om troen og de gældende vedtægter.

Hvis du har yderligere tilføjelser til din henvendelse, er du mere end velkommen til at kontakte mig.

Til år og fred,
Loke Troldravn
Formand og informationsansvarlig i asa- og vanetrossamfundetForn Sidr

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.