Læser: Kan jeg blive nonne, når jeg er gift?

Hvis man ikke kan blive optaget i en nonneorden, er der andre muligheder for at tjene Gud, forklarer Anna-Maria Kjellegaard, der er benediktinernonne. Iris

Du har forpligtelse over for din mand og dit barn. Derfor kan du ikke blive nonne, svarer katolsk søster Anna-Maria Kjellegaard

Spørgsmål

Jeg er kristen og meget troende. Når jeg er i en kirke, føler jeg, at jeg hører til der og vil godt være nonne, men jeg er gift og har en søn. 

Er det for sent at blive nonne? 

Er der en anden form, man kan være, når man er gift?

Venlig hilsen
Carina

Svar

Kære Carina

Tak for dit spørgsmål.

Du skriver, du er troende kristen og føler, når du er i kirke, at du gerne vil blive der. Deraf ønsket om at blive nonne. 

Du har et godt udgangspunkt, men det er ikke nok, hvis man vil være nonne i den katolske kirke. Der er forskellige kriterier, som skal opfyldes, inden man kan indtræde i et kloster. 

LÆS OGSÅ: Hvordan bliver man nonne?

Et af dem er, at man ikke er bundet, det vil sige ikke har forpligtelser over for andre. Du har forpligtelse over for din mand og dit barn. Derfor kan du ikke blive nonne.

LÆS OGSÅ: Hvordan levet nonner?

Men der er jo også mange andre måder at tjene Gud på. Du kan blive tilknyttet en lægmandsgruppe, de såkaldte tredje ordener, som lever efter en bestemt ordens spiritualitet. Jeg nævner nogle her:
Benediktineroblat, Birgittineroblat, Den franciskanske Sekularorden, Karmels Sekularorden og Sankt Joseph Søstrenes Associerede.

Du kan gå ind på den katolske kirke i Danmarks hjemmeside under ”Menigheder”, klikke videre til ”Ordener” og til underpunktet ”Tredje Ordener”. Dér kan du finde nærmere oplysninger.

Du ønskes alt godt i din søgen.

Med venlig hilsen
Søster Anna-Maria Kjellegaard
Benediktinerinde 

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.