Spørg

Hvad er den bedste udgave af Koranen på dansk?

En læser vil vide, hvad den bedste udgave af Koranen på dansk er. Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix

En læser vil vide, hvad den bedste udgave af Koranen på dansk er. Forfatter og muslim Aminah Tønnsen giver forskellige bud

Spørgsmål:

Kære brevkasse

Jeg er kristen og taler ikke arabisk, men jeg kunne rigtig godt tænke mig at læse Koranen på dansk, da jeg synes, det kunne være spændende at forstå den muslimske tro bedre. Jeg har mange muslimske venner og vil gerne forstå deres religiøse udgangspunkt bedre.

Jeg har læst jeres tidligere svar på, hvilken version af Koranen på dansk, som er bedst at læse og hældte umiddelbart mest til Ellen Wullf's udgave. Men jeg tænkte på, om der er kommet en ny eller bedre udgave siden. Hvilken udgave af Koranen på dansk anbefaler du?

Mvh
Yasmin

Svar:

Kære Yasmin

Tak for din henvendelse.

Koranen er hverken ordnet tematisk eller kronologisk og kan være svær at forstå uden forhåndskendskab til islam. Hvis du ikke ved ret meget om islam, vil jeg anbefale dig at begynde med at læse en introduktion til islam (eller to). Det kunne f.eks. være mine egne Islam – tro og livsforståelse (Gyldendal 2003) og Tror muslimer at jorden er flad? (Gyldendal 2006). De kan lånes på bibliotekerne.

Jeg vil desuden anbefale dig at læse denne artikel; NØGLEN til at forstå Koranen, før du giver dig i kast med selve Koranen.

Jeg vil foreslå Ellen Wulffs koranoversættelse – også selvom den efterhånden har 15 år på bagen. Hendes oversættelse er sproglig upåklagelig, men viser desværre ikke de alternativer, som muslimske tænkere har fremsat inden for de seneste årtier. Det er der i øvrigt ingen danske koranoversættelser, der gør.

Med venlig hilsen

Aminah Tønnsen
Forfatter

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.