Spørg

Hvor kan jeg lære om den græske mytologi?

En læser vil gerne vide, hvad hun skal læse, hvis hun vil have den hele historie om blandt andet den græske mytologis Giganter. De ses her afbildet i værket "Olympus: The Fall of the Giants." Lektor Lars Albinus giver sine bud på god litteratur. Foto: Wikiart, Francisco Bayeu y Subias

En læser er interesseret i den græske mytologi og vil gerne lære endnu mere. Men hvad skal hun læse for at få hele historien? spørger hun. Lektor Lars Albinus svarer

Spørgsmål
Hej religion.dk

Jeg er meget interesseret i den græske mytologi, da jeg synes historierne er enormt dragende og smukke.

Jeg holder meget af mystikken mytologien indeholder. Desuden er der rigtig mange ting i vores hverdag, der har forbindelse til navne og personer fra mytologien, og dette finder jeg enormt spændende.

Derfor er mit spørgsmål følgende: Hvilke bøger/beretninger skal jeg læse for at få hele historien? Både om Giganterne, Titanerne, hele skabelseshistorien mm.

Venlig hilsen
Ida Brønsholt

Svar
Kære Ida

En god dansk skildring af hele skabelsesberetningen samt en oversigt over alle de væsentligste græske guder finder du i Leo Hjortsøs ”Græske Guder og Helte”.

Vil du læse en dansk oversættelse af en af de primære kilder, bør du gå til Lene Andersens oversættelse af Hesiod (”Theogonien/Værker og Dage/Skjoldet”). Det første digt i samlingen (Theogonien, der ordret betyder Gudernes fødsel) handler om verdens skabelse.

Bedste hilsen
Lars Albinus
Lektor

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.