Niels Frederiksen får mere ansvar i Lyngby

Lyngbys træner, Niels Frederiksen, bliver manager og får hovedansvaret for klubbens køb og salg af spillere

Fodboldklubben Lyngby Boldklubs træner, Niels Frederiksen, får en ny titel og udvidet ansvar at skrive på cv'et.

Fremover får Frederiksen titel af manager, og han får hovedansvaret for køb og salg af spillere. Samtidig skal han indgå i klubbens direktion.

- Han får det overordnede ansvar for den sportslige afdeling. Vi lægger egentlig sportschefen og træneren sammen i én person, det vil sige en manager, som man kender det blandt andet fra Tyskland og England, siger Lyngbys bestyrelsesformand, Torben Røsler.

Den hidtidige sportschef, Birger Jørgensen, bliver fremover talent- og udviklingschef.

- Vi har i organisationen, mener vi, Danmarks bedste talentudviklingsmand i Birger Jørgensen.

- Vi ønsker at bruge hans ressourcer meget bedre i talentafdelingen. Men han vil være en meget stor del af den samlede sportslige del, altså udviklingen af klubben fremadrettet, siger Torben Røsler.

Årsagen til Niels Frederiksens udvidede beføjelser skyldes ikke mindst, at han den 1. september stoppede sit engagement i Danske Bank, hvor han har haft arbejde sideløbende med trænerjobbet i Lyngby.

- Niels får ansvaret, og Birger vil bisidde Niels med alt, hvad der hedder voksenfodbold fremadrettet, især med de lange briller på. Og ved siden af skal Birger styrke og lave en strategi for de næste fem år på talentudviklingen i Lyngby Boldklub.

- Planen er alt i alt at udnytte de eksisterende ressourcer mere effektivt. Og så er det udnyttelsen af, at Niels Frederiksen kan være 100 procent fokuseret på Lyngby Boldklub, nu hvor han har afviklet sit bankjob den 1. september, siger Torben Røsler.