Beder muslimer og kristne til den samme Gud?

'Ifølge islamisk tro, og sådan som det også har været fra Adams tid til dommedag, er der én Gud, og kun én Gud, som vi tror på, og beder til,' skriver imam Kassem Rachid. Foto: stock.xchng

Det kan godt være, at kristne tror på samme Gud som muslimer, men så snart man kalder Jesus for Guds søn, så er vi faktisk langt fra hinanden i troen, svarer imam Kassem Rachid

Spørgsmål:

Jeg vil ikke sige, jeg har nærstuderet hverken Bibelen eller Koranen, men der er ting, som tyder på, at muslimer og kristne tilbeder samme Gud.

Jeg er selv kristen, men har også stor respekt for islam, da jeg netop selv er af den opfattelse, at Gud og Allah er den samme ud fra diverse beskrivelser.

LÆS OGSÅ: Tror kristne og muslimer på den samme Gud?

Kan der være noget om det, og betyder det at begge parter ender i himlen, hvis blot de angrer deres synder begået mod Gud? Eller er det med at håbe, man har valgt rigtigt på dommedag?

Jeg har absolut kun lyst til at være sammen med den eneste og sande Gud, men det er svært, når der er to udlægninger af ham.

Med venlig hilsen
David

Svar:

Kære David

Mange mennesker er i tvivl om det spørgsmål. Kan man spørge, om muslimer og kristne tror på samme Gud, og beder de til samme Gud?

Ifølge islamisk tro, og sådan som det også har været fra Adams tid til dommedag, er der én Gud, og kun én Gud, som vi tror på og beder til.

Alle profeter har også fortalt om samme Gud hele tiden. Når man som muslim tror på Gud, så er der tre ting som man tror på; Gud som herre og Gud som guddom og troen på hans navne og egenskaber.

Det, der har været problematisk hos nogle folk gennem tiden, er, at der er én Gud. De tror ikke på Gud som guddom og hans egenskaber. Nemlig som det har været hos kristne efter Jesus, og også arabere inden Muhammed. Det har koranen fortalt meget om i flere kapitler. Hvor folk har ændret det guddommelige budskab til profeterne.

Hvis man for eksempel spurgte arabere før Muhammeds tid, hvem der havde skabt himlen og jorden, ville de svare, at det var Allah. Men til gengæld havde de også andre guder ved siden af. Det er det samme hos kristne. De tror på Gud, men tror på, at profeten Jesus er Guds søn. Og her skilles vandene mellem islam og kristendom.

Vores herre, Gud, må ikke på nogen som helst måde sammenlignes med mennesker og gives en menneskeligt egenskab, nemlig ordet søn. Kort sagt kan det godt være, at kristne tror på samme Gud som muslimer, men så snart man kalder Jesus for Guds søn, så er vi faktisk langt fra hinanden i troen.

Det er det enkelte menneskes ansvar at finde ud af, hvilken tro man hører til, og komme frem til sandheden. Men Gud har givet os nogle hjælpemidler blandt andet vores hjerne, syn og hørelse. Men hele sandheden er i hans ord, Koranen.

Mit råd er, ikke kun til kristne, men til ethvert menneske er, at læse og studere Koranen, så vil man opdage, hvor sandheden findes.

Med venlig hilsen
Kassem Rachid
Imam og panelist på religion.dk

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.