En muslimsk mand kan gifte sig med en fraskilt

- Jeres fremtid afhænger af din mands vilje til at gå i brechen for jeres forhold, skriver Aminah Tønnsen. - Foto: Arkivfoto

Den muslimske mand, du har mødt, må gerne gifte sig med dig, selvom du er fraskilt. Men sørg for at tale tingene igennem først, skriver Aminah Tønnsen

Spørgsmål:

Jeg er fraskilt og har 4 børn. Jeg er så lykkelig over nu at have mødt en mand, der er muslim. Hvordan ser islam på dette? Har vores forhold en chance, selvom hans familie ikke mener, jeg er den rette?

Svar:

Ifølge islam/Koranen er der intet som helst i vejen for, at en muslimsk mand gifter sig med en fraskilt kvinde - uanset om hun er jøde, kristen eller muslim, og uanset om hun har børn fra et tidligere ægteskab eller ej.

I mange muslimske kulturer/kredse/familier er det dog ikke særlig velset, at en mand gifter sig med en fraskilt kvinde; men det forekommer naturligvis.

Du skriver, at hans familie ikke mener, du er den rette. Så rent bortset fra, at det er en stor mundfuld af gifte sig til fire børn, vil jeres fremtid nok afhænge meget af, om han er villig til virkelig at gå i brechen for jer og forsvare jeres forhold imod al den kritik, der ganske givet vil hagle ned over ham, hver eneste gang, der er bare den mindste kurre på tråden imellem jer eller i forhold til hans familie.

Sørg for, at I får talt om dine børns opdragelse, før I gifter jer. Islamisk set er en muslimsk far forpligtet til at opdrage sine børn i islam - uanset morens religiøse tilhørsforhold. Vil han kunne leve med, at dine børn evt. ønsker at blive døbt og/eller konfirmeret? Og kan du acceptere, at jeres evt. fælles børn opdrages i islam? Hvilke højtider vil I fejre i hjemmet, og vil han respektere din ret til f.eks. at gå i kirke (med eller uden dine børn)?

Vær også opmærksom på, at ægtefæller har særeje i islam. Så hvis du har en eller anden form for formue, bør du oprette en særeje-ægtepagt og få nedfældet, hvem der skal arve din formue i tilfælde af din død.

Der er mange ting at drøfte, før man indgår et tværreligiøst ægteskab. Du kan finde flere nyttige oplysninger i temaet "tværreligiøse ægteskaber".

Aminah Tønnsen, forfatter og foredragsholder

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.

Hvad var Luthers syn på ægteskab og skilsmisse? Find svaret i løbet af ugen på religion.dk. Foto: Arkiv
- Jeres fremtid afhænger af din mands vilje til at gå i brechen for jeres forhold, skriver Aminah Tønnsen. Foto: Arkivfoto