Tro

Engle er et gråt område

Der er talrige beretninger om engle i Bibelen.

Engle kommer på besøg, hvor der er brug for en ekstra indsats til at kommunikere et særligt og nyt budskab eller til at bringe trøst og lindring, skriver Benny Alex fra panelet på religion.dk

Spørgsmål:

Hvilken betydning har engle i kristendommen i dag? Hvorfor og i hvilke tilfælde henvender engle sig til mennesket i kristendommen? Hvordan ser kristendommen på djævlen?

Med venlig hilsen

Britt Nielsen

Svar

Kære Britt

Emnet engle er et gråt område i kristendommen og tillægges vist ikke større betydning blandt teologer. De fleste vil nok mene, at engle ikke har nogen betydning for troen. Ikke desto mindre er der jo talrige beretninger om engle i kristendommens tekstbog Bibelen, som du ved. De synes at komme på besøg, hvor der er brug for en ekstra indsats, enten mht. at kommunikere et særligt og nyt budskab eller mht. at bringe trøst og lindring.

Jeg kender to nyere bøger om engle, begge udgivet på Scandinavia:"Englene - Guds våbendragere" af Anders Ova og: "Englevagt" af Kirsten Hoffmann. Her er der samlet over 100 beretninger om menneskers møder med engle i dag, og der er vist også foretaget en kategorisering af de omstændigheder, hvor engle viser sig.

Angående kristendommens syn på djævelen:

Traditionelt set opfattes han som Guds modstander - en person, den faldne engel Lucifer, der gjorde oprør imod Gud og derfor blev udstødt af himmelen sammen med sine tilhængere. Disse manifesterer sig gennem dæmonisk aktivitet. Visse teologer prøver i disse år at komme dualismen i kristendommen til livs, og de har mere utraditionelle forklaringer på det ondes eksistens og djævelens identitet. Men når du spørger om kristendommens syn, er det nok bedst at holde sig til første artikel i trosbekendelsen: at Djævelen er en person, og han skal forsages med alt sit væsen, inklusive frygten for ham.

Håber dette kan være en lille hjælp.

Venlig hilsen

Benny Alex
Maler, grafiker og forfatter

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener.