Hvorfor søger muslimer julehjælp?

"De fleste, som søger om julehjælp, er enlige med børn, der har dårlig økonomi", siger imam Kassem Rachid. Foto: Kristoffer Juul Poulsen/.

Velgørenhedsorganisationer skelner ikke mellem religion, når de uddeler julehjælp. De muslimer, som søger, er økonomisk svært stillede, svarer imam og tolk Kassem Rachid

Spørgsmål:

At muslimer søger julehjælp er faldet mange etniske danskere for brystet. Personligt har jeg ikke nogen mening om det, vi lever i et frit land, hvor man kan gøre, som man vil.

Som kristen ville jeg dog selv synes, at det ville være underligt at søge om en ramadankurv. Formålet med kurven er jo, at dårligt stillede skal få lidt ekstra til deres højtid.

Mit spørgsmål er derfor: Hvorfor søger muslimer julehjælp? Betyder det ikke noget, at det er en kristen juletradition? Hvad siger imamerne til det?

- Ellen

Svar:

Kære læser,

Mange tak for dit spørgsmål. Jeg kan godt forstå din tankegang, men sådan er det ikke.

For det første er vi alle sammen mennesker, og vi er kommet fra en far og en mor, nemlig Adam og Eva. Vi har masser af grundlæggende værdier og følelser tilfælles som mennesker. Der er masser af mennesker rundt omkring i verden, som har brug for en eller anden slags hjælp, også selvom man bor i Danmark.

Vi har mange mennesker, der lever under almindelig standard blandt andet hjemløse, men også familier, som har mange børn. Nogle af de mennesker er muslimer, der søger om ekstra hjælp, blandt andet julehjælp. De muslimer, der søger om det, er nogle, som er ramt af et eller andet økonomisk problem. De fleste, som søger om julehjælp, er enlige med børn, der har dårlig økonomi.

LÆS OGSÅ:Julehjælp til muslimer udlæser kraftig kritik

I forhold til islam så er der overhovedet ikke noget galt i, at man som muslim modtager julehjælp, og det er det samme, når man som kristen modtager 'ramadankurv'. Det er fordi, man ikke skelner mellem mennesker, når man vil gøre noget velgørenhed.

Det er lige præcis, som når folkekirken deler sin hjælp ud i udlandet, hvor der er mange islamiske lande, som modtager hjælpen. Det gør også Dansk Halvmåne, når de deler sin hjælp i udlandet. Man ser ikke på, om folk er kristne eller muslimer.

Med venlig hilsen
Kassem Rachid
Imam og tolk

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Religion.dk har inviteret religionsforskere og repræsentanter fra forskellige religioner og religiøse grupperinger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om religion". Alle svar i "Spørg om religion" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad religion.dk mener