Med troen på ferie

Stem på din favorit: Her er finalisterne i fotokonkurrencen "Med troen på ferie"

De 10 finalistbilleder er alle meget forskellige og viser møder med troen både i Danmark og andre steder i verden.

Kristeligt Dagblad har modtaget intet mindre end 180 gode bud på årets bedste feriefoto med temaet "Med troen på ferie". Dommerpanelet har udvalgt de 10 finalister, og nu er det op til læserne at bestemme, hvilket billede der vinder

Mange flotte billeder er blevet indsendt i forbindelse med sommerens fotokonkurrence "Med troen på ferie". Det har derfor været en svær opgave for dommerpanelet at udvælge de 10 finalister. Iblandt dem skal findes én vinder, som modtager en spændende pakke, der indeholder et gavekort til stormagasinet Magasin på 1000 kroner, et gavekort til Matas på 500 kroner og et gavekort til Imerco på 500 kroner samt fem håndplukkede bøger fra Kristeligt Dagblads Forlag.

Dommerpanelet bestod af Kristeligt Dagblads designchef Ole Munk, cheffotograf Leif Tuxen, Anne-Sofie Holm, der er redaktør for religion.dk, samt fotojournalistpraktikant Johanne Teglgård Olsen.

Nu er det op til læserne at bestemme, hvilket billede der skal løbe med sejren.

Se finalisterne herunder og stem på din favorit på her.

Stor tak til alle, der har deltaget i konkurrencen!

Årets finalister er:

Bodil Tvedegaard: "Øjeblikket, hvor billedet blev taget, var næsten magisk," fortæller fotografen om billedet af den unge nonne, der står og betragter en mor med sine småbørn. Det er taget i Prag.

"Jeg mærkede den unge nonnes tænksomhed og måske længel og sorg - sat op imod det almindelige liv for mange unge kvinder med barsel, småbørn og deres fællesskab heromkring. Jeg har ikke glemt den fortættede stemning med den unge nonne med sin rosenkrans i hånden og korset om halsen sat op imod det frie, unge, moderne kvindeliv."

Lars Havn Eriksen: I slutningen af juni var fotografen til gudstjeneste på Tårs Strand på Lolland, og færgen ”Lolland” netop er afsejlet med kurs mod Spodsbjerg på Langeland - fyldt med ferierejsende.

Elizabeth Knox-Seith: Pilgrimspræst Elizabeth Knox-Seith har taget dette billede af pilgrimme ved Grønsalen ved Fanefjord - en 102 meter lang Langdysse fra bondestenalderen, der er 5500 år gammel.

Vivian Rose: På den græske ø Thassos var fotografen inviteret med til dåb af tvillingebørnene Eleftherios og Odysseas.

Jørgen Tjelle Holm: Fotografen var til sammen med en FDF-gruppe til gudstjeneste på Møgelø i Julsø over for Himmelbjerget. Forud for gudstjenesten var præsten blevet hentet fra fastlandet af en lille båd.

Janne Rude: I sin sommerferie besøgte fotografen den franske by Beaune, hvor der var dramatisk lysshow på Vor Frue Kirke.

Gert Kjeldal: I Mustafa Pasha Moskeen i Skopje i Nordmakedonien tog fotografen dette billede af en muslimsk mand med hovedet dybt bøjet i bøn.

Hildur Sigurdardottir: På billedet ses en af mange kirker på Island, og denne kirke hedder Saurbæjarkirkja á Rauðasandi, som ligger i Vestfjörður. Den er placeret i de flotteste omgivelser, hvor der er bjerge på den ene side, og en af de flotteste strande på Island på den anden. Stranden hedder Rauðasandur, hvilket betyder rødt sand, grundet den røde farve i sandet.

Karen Damgaard Andersen: I dagens første solstråler spejder nonnerne mod Peterskirken, som dette år kan betragtes uden bæltetasker, kameraer og solhatte i forgrunden.

Lissen Margård Bendix Jensen: "Jesus lader sig ikke 'købe', selvom han er til salg i genbrugen på Langeland," skriver fotografen om dette billede.

Stem på din favorit her.

Foto: Bodil Tvedegaard
Foto: Lars Havn Eriksen
Foto: Elizabeth Knox-Seith
Foto: Vivian Rose
Foto: Jørgen Tjelle Holm
Foto: Janne Rude
Foto: Gert Kjeldal
Foto: Hildur Sigurdardottir
Foto: Karen Damgaard Andersen
Foto: Lissen Margård Bendix Jensen