Afghanistan-mission er regulær krig

Koranen tillader udelukkende forsvarskrig, skriver Aminah Tønnsen. Foto: Foto:

Jeg tror ikke, at man kan indføre fred, frihed og demokrati ved hjælp af våbenmagt, død og ødelæggelse, skriver Aminah Tønnsen

Mohammad Al-Jizanis læsersvar omkring islam og militæruddannelse har vakt reaktioner fra vores læsere (se kommentarerne under artiklen og hans svar her).Forfatter og foredragsholder Aminah Tønnsen har også et svar på spørgsmålet: Kan man som muslim være soldat i det danske forsvar?

Efter min opfattelse er der intet til hinder for, at en muslim kan tage en uddannelse inden for det danske forsvar. Problematisk bliver det imidlertid, hvis vedkommende bliver udstationeret under krigslignende forhold, idet Koranen udelukkende tillader forsvarskrig.

Jeg er selv vokset op med eftervirkningerne af Anden Verdenskrig tæt inde på livet og har siden foråret 2003 været medlem af Kunstnere for Fred og deltaget i utallige anti-krigs demonstrationer.

Det er dybt tragisk, at der går menneskeliv tabt i en mission, der - som en konstabel udstationeret i Afghanistan klart udtrykker det i Kristeligt Dagblad den 26. juni - "er en regulær krig".

Jeg tror ikke på, at man kan indføre fred, frihed og demokrati ved hjælp af våbenmagt, død og ødelæggelse.

Aminah Tønnsen er forfatter, foredragsholder og panelist ved religion.dk.