Debat: Borgmester diskriminerer jøder i København

Det er diskriminerende og respektløst, at der i visse muslimske kredse - blandt andet i muslimske privatskoler - foregår undervisning, der prædiker had mod israelere, jøder og den jødiske religion. Og det virker. Man behøver bare at notere sig det stigende antal overfald og chikane mod israelere og jøder i København, skriver Finn Rudaizky, som er medlem af Københavns Borgerrepræsentation. Foto: Kristian Juul Pedersen

"Der kan aldrig gennemføres reel mangfoldighed og respekt for andres religion, når blandt andet en svævende radikal integrationsborgmester lefler for rabiate og yderliggående muslimer," skriver medlem af Københavns Borgerrepræsentation Finn Rudaizky (DF)

"Det israelske flag kan virke provokerende for nogen og af sikkerhedsmæssige årsager ønsker man ikke det israelske flag." Sådan sagde den radikale integrationsborgmester Anna Mee Allerslevs kontorchef til en israelsk beslægtet forening, før afholdelse af minoriteters fejring af kulturel mangfoldighed på Nørrebro i København.

LÆS OGSÅ: Københavns Kommune bad jødisk forening om ikke at flage

Borgere fra Pakistan, Tyrkiet, Libanon, Palæstina fik ikke en tilsvarende advarsel. Integrationsborgmesterens frygt var, at det kunne komme til sammenstød mellem den israelske forening og muslimske venstreradikale grupperinger. Der gjaldt tilsyneladende ikke samme regler for alle deltagere ved fejringen af byens kulturelle mangfoldighed i september.

LÆS OGSÅ: Fem religioner deler telt til mangfoldighedsfest

Det er sørgeligt med en radikal og selverklæret mangfoldighedsborgmester, der bøjer hovedet og direkte udøver diskriminerende adfærd. Anna Mee Allerslev burde i stedet have taget kampen op for virkelig mangfoldighed, men hun bøjede sig for muslimske trusler, da det blev kendt på Nørrebro, at israelerne også ønskede at deltage.

Dansk Folkeparti er med i beslutningen om afholdelse af festivalen, men det blev ikke til den mangfoldighed, som borgmesteren havde lovet. Og det er udelukkende borgmesterens skyld. Den 15. november skal borgmester Anna Mee Allerslev i Borgerrepræsentationen svare på Dansk Folkepartis forespørgsel og forundring over borgmesterens tarvelige optræden. Jeg giver ikke meget for den form for "mangfoldighed" i København.

Jøder chikaneres i København

Spørgsmålet må stilles, om "frygten" for det israelske flag har noget med religion at gøre. Jeg mener utvetydigt ja. Det er diskriminerende og respektløst, at der i visse muslimske kredse - blandt andet i muslimske privatskoler - foregår undervisning, der prædiker had mod israelere, jøder og den jødiske religion. Og det virker. Man behøver bare at notere sig det stigende antal overfald og chikane mod israelere og jøder i København.

Jeg er ked af at måtte sige det, men de ansvarlige for langt de fleste overgreb er rent faktisk unge mennesker med muslimsk baggrund og med en hadefuld attitude mod alt hvad der "lugter" af Israel.

LÆS OGSÅ: Danske jøder udsættes for stadig mere vold og chikane

Da jeg var barn fik jeg fortalt, hvordan der var et eksemplarisk samarbejde mellem muslimer og jøder i den tidligere slagtehal og den nuværende Øksnehallen på Halmtorvet i København. Det var før, Danmark fik en bølge af indvandrere fra Mellemøsten, hvoraf nogle har været meget fjendtlig indstillet over for det land, som tog imod dem.

Som tak fik Danmark et mini-Gaza i hovedstaden, hvor Mellemøstens arabiske antisemitisme også kom til Danmark, hvor mini-religionskrigen fortsatte. Målsætningen om, at Københavns Kommune skal skabe fred og fordragelighed mellem forskellige nationaliteter og religioner, er i sig selv noget positivt. Men der kan aldrig gennemføres reel mangfoldighed og respekt for andres religion, når blandt andet en svævende radikal integrationsborgmester lefler for rabiate og yderliggående muslimer.

Borgmesteren skulle hellere slå i bordet og kæmpe for alles ret til at være her og til alles ret til også at færdes alle steder i byen. Det gælder selvfølgelig også på Nørrebro.

En af mine jødiske venner var for kort tid siden en spadseretur med sin kone på Blågårds Plads (på Nørrebro, red.). Vennen havde kalot på. Han fandt hurtigt ud af, at det er direkte livsfarligt at erklære sin jødiske identitet på Nørrebro. Det gik temmelig hurtigt for min ven at komme væk fra Blågårds Plads. Sådan.

København har i dag den mest vattede integrationsborgmester jeg har oplevet. Hun siger og skriver et, men i praksis er Anna Mee Allerslev svag og bange - og dermed en medvirkende årsag til at mangfoldigheden har ringe kår i København.

Finn Rudaizky er medlem af Københavns Borgerrepræsentation og Region Hovedstaden for Dansk Folkeparti og fhv. formand for Mosaisk Troessamfund