Synspunkt

Det er befriende at have en religiøs dronning

Dronningen pakker nemlig ikke sin tro væk fra det offentlige billede, hun bærer den derimod med stolthed - og dette bør ligeledes være muligt for alle andre religiøse mennesker i landet. Det behøver man ikke at være royal for at kunne, skriver arabiskstuderende Mohammad Al Jizani. Foto: Privat

Dronningen pakker ikke sin tro væk, hun bærer den derimod med stolthed - og det bør ligeledes være muligt for alle andre religiøse mennesker i landet, skriver muslimske Mohammad Al Jizani

Mit forhold til Dronningen er ikke værd at bide mærke i, da jeg egentlig ikke mener, Dronningen fylder det store i Danmark. Hun holder enkelte taler i ny og næ (nok mest nytårstalen, som de fleste kender og lytter til). Ellers er de royale gemt godt væk i den almene danskers hverdag og bevidsthed - Medmindre man måske læser i Billed-Bladet, men hvem gør også det? Ihvertfald ingen fra min omgangskreds.

Læs også: "Dronning Margrethe gør sit arbejde rigtig godt"

Vi lever i et samfund, hvor politikere ofte prædiker, at religion ikke skal fylde det store i det offentlige rum, og hvor den almene dansker generelt er træt af al den religionssnak. Da årsagen for religionssnakken af en eller anden grund smøres på muslimerne, der netop selv er trætte af politikernes ævl om islamisme, islamister, nu også nazi-islamisme og andre fantasifulde ord politikerne hoster op med, kan det faktisk være befriende, at man som et religiøst menneske har en religiøs dronning.

Dronningen pakker nemlig ikke sin tro væk fra det offentlige billede, hun bærer den derimod med stolthed - og dette bør ligeledes være muligt for alle andre religiøse mennesker i landet. Det behøver man ikke at være royal for at kunne.

Læs også: Dronningen og forholdet til folkekirken

Er statsoverhovedet inkluderende og åbenhjertet, er det for mig ligegyldigt, hvorvidt denne er muslim, kristen eller noget tredje. Et inkluderende og åbenhjertet kristent statsoverhoved vil for mig altid være at foretrække frem for et ekskluderende og tyranniserende muslimsk statsoverhoved.

Omvendt vil en en inkluderende muslim ligeledes være at foretrække fremfor en ekskluderende kristen. Statsoverhovedets religiøse ståsted er nemlig ikke det afgørende.

Læs også: Dronningen er et billede på danskernes karakter 

Da Quraishs (en gruppe af arabiske stammer, red.) forfølgelse af muslimerne i Mekka var på sit højeste, var det netop den kristne konge af Etiopien, der gav de flygtende muslimer asyl og sikkerhed i sit kongerige. En kristen konge, som kom muslimerne under profeten Mohammads (saws) tid til undsætning. Se, det er smukt.

Lad os dømme folk udefra deres gerninger fremfor deres religiøse ståsted.

Mohammad Al Jizani studerer Mellemøstens Sprog og Samfund (arabisk) på Københavns Universitet.