Dronning Margrethe set med religiøse øjne

"Selv nogle af Danmarks mest nationalsindede politikere kunne lære at tale et meget bedre dansk blot ved at lytte til Dronningen," mener muslimske Safia Aoude. Foto: Scanpix

Hvad betyder Dronningen for danskere med andre religiøse overbevisninger end den kristne? Religion.dk har spurgt panelister indenfor jødedom, islam og buddhisme

Busserne flager. I tv er der livestream fra fødselsdagens arrangementer dagen lang. Jo, Dronning Margrethes 75-års fødselsdag fejres i dag rundt om i Danmark.

Men hvilken betydning har Dronningen for danskere med anden religiøs overbevisning end folkekirkens kristendom?

Religion.dk har spurgt en række panelister inden for islam, jødedom og buddhisme om deres forhold til Dronningen og om, hvad det betyder for dem, at Danmarks overhoved både er åben omkring sin kristne tro og er folkekirkens overhoved.

Mohammad Al Jizani

Studerende, shia-muslim og panelist ved religion.dk:

"Er statsoverhovedet inkluderende og åbenhjertet, er det for mig ligegyldigt, hvorvidt denne er muslim, kristen eller noget tredje." Læs mere her.

Hanna Skop

Jøde og panelist ved religion.dk:

"Hun ved, som vi andre ved, at hendes magt er begrænset, at kongernes konge hersker over os alle." Læs mere her.

Pirapaharan Navaratnam

Hindu og panelist ved religion.dk:

"Gennem min barndom her i Danmark er jeg blevet vant til, at kristendommen har en central betydning i Danmark - hvilket også kommer til udtryk gennem Hendes Majestæt Dronning Margrethe." Læs mere her.

Safia Aoude

Muslim, jurist og panelist ved religion.dk:

"Selv nogle af Danmarks mest nationalsindede politikere kunne lære at tale et meget bedre dansk blot ved at lytte til Dronningen." Læs mere her.

Foto: Privat