"En bestyrelse skal også tilgodese andre religioners helligdage"

Bestyrelsen er forpligtede til at dele deres ressourcer på en retfærdig måde og beskytte alle borgers rettigheder uanset trosretning, mener imam Naimatullah Basharat. Foto: Peter Kristiansen.

Juletræssag: Islam opfordrer til retfærdighed for alle, skriver imam Naimatullah Basharat

I den seneste tid har juletræssagenfra Egedalsvænge i Kokkedal været et hedt emne, fordi et muslimsk flertal i bestyrelsen angiveligt har vendt tommelfingeren nedad til det årlige indkøb af et juletræ.

Men som medlem af en bestyrelse, skal man huske på, at man repræsenterer alle beboere i en boligforening uanset alder, køn, etnicitet, religion og andet.

LÆS OGSÅ:
Dansen om juletræet: Flertal i bestyrelsen har dummet sig

Medlemmerne sidder altså ikke i bestyrelsen på baggrund af deres trosretning, men fordi de vil varetage nogle opgaver, der gavner og tilgodeser fællesskabet. Bestyrelsen er forpligtede til at dele deres ressourcer på en retfærdig måde og beskytte alle borgers rettigheder uanset trosretning.

Islam lærer os at tage hensyn til andre.

Vælger en bestyrelse at bruge en del af budgettet til religiøse højtider som eksempelvis eid, skal de også sørge for at tilgodese andre religioners helligdage.

LÆS OGSÅ:
Juletræ splitter også Bruxelles

Samtidig opfordrer islam til retfærdighed. Et flertal eller et mindretal i bestyrelsen skal ikke stå imod, hvad der er retfærdigt.

Profeten Muhammad (Guds fred og velsignelse være med ham) har sagt:

"Ingen af jer er troende, før han foretrækker, at hans broder skal få det, han selv ønsker." (Bukhari) og

"Vælg med kærlighed for andre, hvad du ville vælge for dig selv, så er du en (sand) troende, og oprethold altid godt naboskab, så er du en (sand) muslim." (ibn Mâdja)

Naimatullah Basharat er imam ved Ahmadiya-moskeen i Hvidovre og panelist ved religion.dk.