Hvorfor har islam særstatus?

RELIGIØS DISKRIMINATION: Vi indvandrere bør respektere den protestantiske tros forret i Danmark, men at medier og undervisning alene fokuserer på islam er ikke rimeligt

Den nuværende danske regering har haft succes med at gennemføre en udlændingelov, der kan leve op til den udfordring, som den stigende globalisering rummer. Denne lov er særdeles nødvendig, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at bevare den danske velfærdsstat.

Nu har oppositionen fået et alvorligt problem, fordi den ikke har noget alternativ på udlændingeområdet. Derfor beskylder oppositionen og venstrefløjen som helhed regeringen for ikke at være tolerant. Men man skal da ikke kaste med sten, når man selv bor i et glashus.

De højt profilerede mediepersoner, som lever et liv langt fra ghetto-områderne, kan meget nemt skrive spalter og råbe højt om tolerance, men samtidig er de ikke meget for at give plads til progressive elementer i indvandrerkredse.

Den kosmopolitiske elite, som er veluddannet og kan få jobs i mange lande og virkelig er den store vinder i globaliseringen, har svært ved at forstå det almindelige menneskes kamp for at finde et ståsted. Det er naturligt, at mange mennesker i Danmark ønsker at bevare det samfund, som de har kendt fra barndommen. De ønsker ikke en stor indvandring fra lande, som har en meget anderledes kultur.

Hvad religiøse spørgsmål angår, kan jeg heller ikke forstå, at der ikke i medierne gives plads til religioner som for eksempel buddhisme. Skal man nødvendigvis sprænge en bombe eller myrde en kritiker for at kunne komme til orde? Toleranceindustrien i Danmark har givet masser af muligheder for imamer, som fuldt ud accepterer "sharia". De er nu blevet kendte ansigter i de danske medier. Men hvad med de fredelige religioner og trosretninger, som ikke er monoteistiske? Hvorfor får de ikke samme chance?

Mediernes manglende interesse betyder blandt andet, at folk, der som jeg er buddhister – herunder de mange danskere, der har tilsluttet sig buddhismen – ikke bliver repræsenteret. Der er ca. 500 millioner buddhister i verden. Dermed er buddhismen den fjerdestørste religion på verdensplan.

Det er ikke kun den skrevne presse, der diskriminerer mod buddhisme og andre trosretninger, som ikke er monoteistiske. Det samme gælder samtlige de programmer, som bringer religiøse diskussioner i Danmarks Radio, herunder også DR 2's program "Tal med Gud". Nogle enkelte gange har man set en buddhist udtale sig, men alle de monoteistiske trosretninger får langt større repræsentation. Det sker på trods af, at jeg oplever en stigende interesse blandt eleverne i gymnasier og på aftenskoler, hvor jeg selv har holdt mange foredrag om buddhisme, for at lære mere om denne tro.

Nu vil undervisningsminister Ulla Tørnæs gøre det obligatorisk for gymnasieelever at læse Koranen. Hvorfor denne tvang? Er eleverne ikke dygtige nok til som klasse på demokratisk vis at vælge hvilke religioner, de vil studere, sådan som de hidtil har gjort? Hvorfor den særstatus for islam? Efter Theo Van Goghs død i Holland er det blevet klart, at beskyttelse af islamkritikere er en af de vigtigste opgaver, europæiske lande har, hvis man vil bevare retten til ytringsfrihed og de få chancer, man har, for at integrere indvandrere med muslimske baggrund.

Jeg har fuld forståelse for, at et land som Danmark vil bevare kristendommen som et obligatorisk fag. Ser man på Danmarks historie, kan det konstateres, at det er på sin plads at give den protestantiske tro den respekt, den fortjener. Det burde vi indvandrere acceptere. Men når eleverne skal læse om andre religioner i deres pensum, vil det så ikke være rimeligt også at nævne for eksempel buddhismen, der nu er blevet Danmarks tredjestørste tro og faktisk er en af de hurtigst voksende trosretninger også i den øvrige vestlige verden? Hvorfor skal mine børn tvinges til at læse Koranen?

Mrutyuanjai Mishra er buddhist og har en europæisk mastergrad i menneskerettigheder og demokratisering