Imam: Lykke er at opnå Guds tilfredsstillelse

Der er mange mennesker, blandt andet muslimer, der betragter religiøse mennesker som en gruppe mennesker, der hverken har plads til at smile, at være glade eller deltage i det virkelige liv og være en del af samfundet. Det er en helt forkert opfattelse af islam, mener imam Kassem Rachid. Foto: Privatfoto

Selvom man er et religiøst troende menneske, så har man lov til at være lykkelig, skriver imam Kassem Rachid

Lykken for mig kan ikke beskrives som en enkelt ting. Jeg har som andre mennesker oplevet lykken gennem milt liv. Men hvis jeg alligevel skal formulere det kort, så er det, når jeg kigger tilbage på min fortid og bliver glad for mine gerninger, både over for min Gud, men også over for mennesker. Det vil sige, at man er tilfreds og glad for de ting, man har gjort og får god samvittighed.

Lykken ifølge min religion er, at man følger Guds ord og retter sig efter profetens udtalelser, hvorved man opnår Guds tilfredsstillelse. Selvom man er et religiøst troende menneske, så har man lov til at være lykkelig.

LÆS OGSÅ:Kristeligt Dagblads tema om lykke

Religiøse mennesker må gerne grine!
Der er mange mennesker, blandt andet muslimer, der betragter religiøse mennesker som en gruppe mennesker, der hverken har plads til at smile, at være glade eller deltage i det virkelige liv og være en del af samfundet. Det er en helt forkert opfattelse af islam.

En god muslim har lov til at grine, lave sjov, rejse, omgås med sin familie og venner. Enhver muslim skal leve sit liv som andre mennesker og være aktiv, positiv og optimistisk og få et nyt liv fra hver solopgang. Vi er alle sammen udsat for katastrofer i vores liv, blandt andet dødsfald, sygdomme, økonomiske kriser og så videre.

LÆS OGSÅ: En god muslim gør andre lykkelige

Disse katastrofer er blot noget, vi må acceptere, fordi de hører med til vores liv. Vi må komme videre og ikke blive stående og græde over ruinerne. På dette punkt, er vores profet et forbillede for os, idet det fortælles, at han var et smilende menneske, der tillod sine børnebørn at kravle op på hans ryg og lege med ham.

Mine lykkeligste øjeblikke
Mine lykkeligste øjeblikke har jeg oplevet to steder:

Det første er, når jeg får at vide, at jeg har opnået Guds tilfredsstillelse.

LÆS OGSÅ:Lykkemåler: Hvor lykkelig er du?

Det andet var i fredags (29. juni 2012, red.), da Aabenraa Statsskole uddelte eksamensbeviser til studenterne, og min søn var en af dem. Efter uddelingen blev der også delt legater ud. Det kom som en glædelig overraskelse, da skoleinspektøren begyndte at sige, Vi har en elev som har etnisk baggrund, men som alligevel har sørget for, at eleverne har det godt sammen, og som har været meget hjælpsom og positiv.
Og så råbte han elevens navn: Ashraf Kassem Rachid, og så kom mine glædestårer.

Kassem Rachid er imam og arabisk tolk og panelist ved religion.dk.