"Islamiske værdier passer godt til det danske samfund"

Religion, integration og minoritetspolitik påvirker mig mest i min dagligdag og derfor ligger mit fokus dér, skriver Tessie Jørgensen Foto: colourbox.com

VALG: Jeg håber, at den kommende regering vil se positivt på de mange muligheder der er for en bedre integration, hvis man samarbejder med moskéerne, skriver den muslimske studerende Tessie Jørgensen

For mig at se er demokrati ikke en modstander til islam, men den styreform der praktiseres i det land, jeg hører hjemme. At stemme anser jeg som en pligt for en deltagende borger og vejen til at lade sin stemme blive hørt. 

Jeg håber på mere religiøs mangfoldighed
Hvis man har en mening om hvem der burde sidde i regeringen, og hvem der ikke burde, bør man se det som en nødvendighed at stemme.
Min tro på og begær efter retfærdighed og lighed er store spørgsmål, når jeg den 15. september skal sætte mit kryds . Det samme er medmennelighed og religionsfrihed.

Jeg ved, at vi på nuværende tidspunkt har religionsfrihed, men ikke religionslighed, som kunne være ønskværdigt. Der er for kort tid siden blevet sagt god for en renovering af Imam Ali Moskeen i Nordvestkvarteret i københavn, og jeg håber, at synliggørelsen af moskéen er med til at fremme accepten af religiøs mangfoldighed.

Danmarks økonomi har præget den politiske debat igennem valgkampen, som tydeligvis er et resultat af den økonomiske krise. At hjælpe et land ud af en økonomisk krise, skabe flere arbejdspladser og fremme væksten er kæmpe opgaver, som bliver besværligt, uanset om det er rød eller blå blok, som kommer i regering.

Jeg har ikke valgt at fokusere på det økonomiske spørgsmål i valgdebatten men lægger derimod vægt på partiernes grundværdier. Religion, integration og minoritetspolitik påvirker mig mest i min dagligdag og derfor ligger mit politiske fokus dér.

Mere samarbejde med moskéerne vil fremme integrationen
Jeg håber, at den kommende regering vil se positivt på de mange muligheder der er for en bedre integration, hvis man samarbejder med moskéerne.

De mennesker, som ikke er blevet integreret i det danske samfund, muligvis på grund af manglende danskkundskaber, kan nås via moskéerne. Der burde altså være en åbenhed overfor mulighederne for at bruge moskéen som talerør til dem, som det danske samfund ikke når. Jeg håber fremtiden vil byde på mere samarbejde frem for fordomme, mere forståelse frem for had.

Jeg er muligvis ikke enig med de partier, som der kan vælges imellem, men så længe at jeg er enig med et parti på nogle punkter, er det værd at stemme.

For mig at se handler det også om at gøre noget ved den situation, man er i. Hvis man har en holdning til, at regeringspolitikken påvirker en negativt, hvorfor så ikke møde op den 15. september og vise sin utilfredshed?

Vi skal sammen skabe et samfund, som vi alle mener er værd at leve i. Jeg har svært ved, at forstå de muslimske grupperinger, der udviser et stort fjendskab overfor det danske samfund og folketingsvalget, da de har muligheden for, at bosætte sig i det land, de finder behageligst.

De er muligvis unge, som har fundet sammenhold om ekstreme værdier, fordi de ikke har kunnet tilpasse sig andre grupper i samfundet. Der vil altid være utilfredse medlemmer af et samfund, selv i lande, også i demokratiske lande.

Jeg håber for fremtiden, at islam ikke bliver et så fjernt emne, og at man ser de religiøse lederfigurer som et led i integrationen frem for som nogle fremmede.

Jeg håber, at mange flere får øjnene op for de mange islamiske værdier, som stemmer overens med de kulturelle eller sociale værdier, vi har i det danske samfund. Jeg håber for fremtiden, at vi opnår større forståelse for dem, som vi ikke kender, for at kunne skabe et godt og solidt samfund.

Tessie Jørgensen studerer religionsvidenskab og er panelist på religion.dk