Jeg håber, Obama holder fast i sin beslutning om ikke-angreb på Iran

Behandlingen af muslimer i USA er blevet forværret, især når de bevæger sig i USA's lufthavne, mener imam Kassem Rachid. Foto: Privatfoto

I forhold til Mellemøsten, så synes jeg, at Obama var passiv og ikke gjorde noget alvorligt ved konflikten, skriver imam Kassem Rachid

Min reaktion på genvalget af Obama er egentlig bare ligegyldighed. Jeg mener, at lige meget hvilken præsident, der blev valgt, har de deres rolle, som passer til omstændighederne og som rådgivere anbefaler dem til at gøre.

Sagt anderledes - de to tidligere præsidenter Bush og søn har indført krig imod Afghanistan og Irak, som har kostet USA's økonomi meget dyrt og ikke mindst over 4000 soldaters liv.

Så blev Obama valgt for at reparere og rette de fejltagelser, som de to præsidenter har lavet. Så Obamas rolle var at redde økonomien. Det lykkedes ham at finde tusindvis af arbejdspladser og at oprette et godt sundhedssystem.

LÆS OGSÅ: Jeg er glad for, at USA siger nej til racisme

Jeg håber, Obama står fast i Mellemøst-spørgsmålet
I forhold til Mellemøsten, så synes jeg, at han var passiv og ikke gjorde noget alvorligt ved konflikten.

Der var rige jøder, som støttede Romney i valgkampen, fordi Obama ikke var enig med dem om at indføre krig imod Irans atomkraft kilde. Israel har brugt al magt for at presse på Obama for at angribe Iran, men Obama sagde fra, derfor er forholdet mellem Obama og Netanyahu meget koldt.

LÆS OGSÅ:Obamas løfter om 'change' druknede

Det jeg håber og forventer er, at han holder fast i sin beslutning om at stå imod angrebet på Iran, som jeg er tvivl om han vil gøre. Det fordi det vil blive en stor katastrofe for hele området i Mellemøsten og komme til at ramme masse lande blandt andet Saudiarabien, Arabien, Kuwait, emiraterne, Libanon, Syrien og selvfølgelig Israel.

Det vil koste tusindvis af civile ofres liv.

Jeg tror ikke, at Obama har præget religionsdebatten på nogen måder.

Obama har ikke gjort noget for muslimerne

Jeg som imam eller som muslim vurderer Obamas beslutning ud fra to hovedpunkter:

1. Hvordan han ser på muslimer i USA: Hvis vi går tilbage til hans tale (Cairo-talen, red.), så var det godt nok, men i virkeligheden gjorde han ikke noget.

Tværtimod er behandlingen af muslimer i USA blevet meget dårlig, især når de bevæger sig i USAs lufthavne og vi har en masse sager i den forbindelse.

LÆS OGSÅ:Obama er ikke slået igennem udenrigspolitisk set

2. Forholdet til Palæstina og Israel konflikten: Selv udtrykte han sig ved at sige, at han accepterer to stater, men i virkeligheden var han ligeglad og passiv, tværtimod har Israel taget masser af huse og jord i Jerusalem fra palæstinensere, som aldrig før.

Så alt i alt synes jeg ikke, at han gjorde noget specielt, som han har lovet før, f.eks. at lukke Guantanamo-lejren, som er en skandale for menneskeheden i nutiden, fra første år efter han blev valgt.

Og når det er sagt, så er jeg tilfreds med, at Romney ikke blev valgt.

Kassem Rachid er imam og tolk og panelist ved religion.dk.