- Jeg har frit valgt tørklædet

I den kurdiske kultur er årsagen til, at kvinder tildækker sig med slør, kvindeundertrykkelse, men i Danmark hvor jeg er født, er kvindeundertrykkelse ikke et så stort problem, skriver Fatima. - Foto: Foto:

Arbejdsmarkedet bliver nødt til at tilpasse sig de nye medarbejdere. Hvis ikke, finder de bare et andet sted at arbejde, skriver Fatima

Integrationskonsulent, Mehmet Yüksekkaya skrev 2. juni 2009 artiklen Stigende religiøsitet er et problem på religion.dk. Her er et udpluk af læsernes reaktioner:

Nielsen skriver:

Tak til integrationskonsulent, Mehmet Yüksekkaya, for at udtale sig om dette kontroversielle emne og problem i Danmark!

Personligt har jeg , med stigende bekymring, her i min provinsielle købstad set et stigende antal af piger ned til seks-syv-års alderen være iført hijab (muslimsk, religiøst tørklæde), og være tildækket til og med håndled og ankler - om sommeren. Mens brødrene ved siden af er iført kortærmede, halsfrie T-shirts og ofte også shorts - altså vestlig sommer-beklædning! Vel, i islams navn?

Fatima Canmag skriver:

Mage til en uvidende integrationskonsulent!

Du sammenblander kultur og religion. Det er tydeligt, at din kurdiske baggrund skinner gennem artiklen. I den kurdiske kultur er årsagen til, at kvinder tildækker sig med slør, kvindeundertrykkelse, men i Danmark hvor jeg er født, er kvindeundertrykkelse ikke et så stort problem, som det tilsyneladende stadig er i din kultur og din generation.
Jeg har FRIT valgt tørklædet af lydighed over for min Skaber (Gud) og ikke min ægtemand! Du burde have nogle samtaler med veluddannede kvinder, som rent faktisk selv har valgt at tage tørklæde på - inden du udtaler dig så fejlagtigt og bagklogt.

Der er flere og flere, der vælger at gå med tørklæde og det er bare fantastisk! Arbejdsmarkedet er og bliver nødt til at tilpasse sig de nye medarbejdere. Hvis ikke, finder de blot et andet sted at arbejde. Det er ikke kvindernes tab, men arbejdsmarkedets og dermed samfundets tab.

Nielsen: I Islam, når en pige er kommet i puberteten kræves det (af Gud) at hun tildækker sig. De små piger, du ser med hijab, har det på af kulturelle årsager og ikke religiøse. Jeg synes også, at det er synd for de små piger, da det ofte ikke er dem selv der har valgt det. For yderligere info se www.islam.dk.

For interesse i frie kvinder, der selv har valgt tørklædet, og som er uddannede og velfungerende samfundsborgere, se dette link af gruppen De Frie Kvinder.

Du kan følge med i læserdebatten og give dit eget besyv med her.